Partile

3x puncte

categorie: Drept

nota: 9.77

nivel: Facultate

Lipsa capacitatii de exercitiu a drepturilor procedurale poate fi invocata in orice stare a pricinii .Actele de procedura indeplinite de cel ce nu are exercitiul drepturilor procedurale sunt anulabile . Reprezentantul incapabilului sau curatorul acestuia va putea insa confirma toate sau numai o parte din aceste acte . In caz de urgenta , daca persoana fizica lipsita de capacitatea de exercitiu nu [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Partile

Lipsa capacitatii de exercitiu a drepturilor procedurale poate fi invocata in orice stare a pricinii .Actele de procedura indeplinite de cel ce nu are exercitiul drepturilor procedurale sunt anulabile . Reprezentantul incapabilului sau curatorul acestuia va putea insa confirma toate sau numai o parte din aceste acte . In caz de urgenta , daca persoana fizica lipsita de capacitatea de exercitiu nu are reprezentant legal , instanta , la cererea partii interesate ; va putea numi un curator special , care sa oreprezinte pana la numirea reprezentantului legal , potrivit legii .

De asemenea instanta va putea numi un curator special in caz de conflict de interese intre reprezentant si cel reprezentat sau cand o persoana juridica , chemata sa stea in judecata , nu are reprezentant legal .In cazul in care procurorul a pornit actiunea , titularul dreptului la care se refera actiunea , va fi introdus in proces . El se va putea folosi de dispozitiile prevazute in art.246 , 247 si in art. 271 -273 , iar , in cazul in care procurorul si-ar retrage cererrea , va putea cere continuarea judecatii .

Procurorul poate pune concluzii in orice proces civil , in oricare faza a acestuia , daca apreciaza ca este necesar pentru apararea ordinii de drept , a drepturilor si libertatilor cetatenilor .
In cazurile anume prevazute de lege , participarea si punerea concluziilor de catre procuror sunt obligatorii .

Procurorul poate in conditiile legii , sa exercite caile de atac impotriva oricarei hotariri , iar in cazurile prevazute de alin. 1 poate sa ceara punerea in executare a hotaririlor pronuntate in favoarea persoanelor prevazute la acel alineat .
Actele procesuale de dispozitie reglementate de art. 246 , 247 si art.271 - 273 sau de alte dispozitii legale , facute in orice proces de reprezentantii personelor prevazute la art.45 alin. 1 , nu vor impiedica judecata , daca instanta apreciaza ca ele nu sunt in interesul acelor persoane.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Drept

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.