Particule elementare

3x puncte

categorie: Fizica

nota: 9.96

nivel: Facultate

I.7.4. Intr-un accelerator circular de tip sincrotron se pot accelera protoni pana la energii de ordinul a 1 TeV. Diferenta de potential folosita pentru accelerare, la o singura rotatie, este de 2,5 MV. Cate rotatii sunt necesare pentru ca protonul sa atinga energia de 1 TeV? Care este distanta totala strabatuta de proton pana la atingerea energiei de 1 TeV, stiind ca raza inelului de accelerare e[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Particule elementare

I.7.4. Intr-un accelerator circular de tip sincrotron se pot accelera protoni pana la energii de ordinul a 1 TeV. Diferenta de potential folosita pentru accelerare, la o singura rotatie, este de 2,5 MV. Cate rotatii sunt necesare pentru ca protonul sa atinga energia de 1 TeV? Care este distanta totala strabatuta de proton pana la atingerea energiei de 1 TeV, stiind ca raza inelului de accelerare este de 1 km?
Se da sarcina electrica elementara, e = 1,6x10-19 C .

I.7.11. Fasciculele de neutrini miuonici pot fi obtinute prin generarea de fascicule intense de π-, luand in considerare dezintegrarea lor in zbor. Care este fractia de mezoni π- dintr-un fascicul de 200 GeV/c care se va dezintegra in timpul strabaterii unei baze de zbor de 300 m ?
Observatie: La iesirea din baza de zbor (tunelul de evacuare) fasciculul este un amestec de mezoni μ si neutrini ν.
Se dau timpul de viata al pionului i
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Fizica

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.