Particularitati de administrare a unor grupe de medicamente

7x puncte

categorie: Medicina

nota: 10.00

nivel: Facultate

a) heparina - prin injectie subcutanata, intravenoasa sau in perfuzie cloro-sodica izotona; ijectiile se fac in zonele de electie cunoscute si dupa tehnicila invatateb) calciparina si fraxiparina - prin injectie subcutanata.Locul de electie este regiunea abdominala, anterolateral si posterolateral, stanga- dreapta.Tehnica de administrare: se inspecteaza regiunea, se dezinfecteaza tegumentele si se[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Particularitati de administrare a unor grupe de medicamente

a) heparina - prin injectie subcutanata, intravenoasa sau in perfuzie cloro-sodica izotona; ijectiile se fac in zonele de electie cunoscute si dupa tehnicila invatateb) calciparina si fraxiparina - prin injectie subcutanata.Locul de electie este regiunea abdominala, anterolateral si posterolateral, stanga- dreapta.Tehnica de administrare: se inspecteaza regiunea, se dezinfecteaza tegumentele si se formeaza pliul cutanat intre policele si indexul mainii stangi, seringa preumpluta cu acul atasat, se introduce perpendicular pe pliul cutanat, cu mana dreapta. Se verifica pozitia acului si apoi se injecteaza. In timpul injectiei se mentine pliul cutanat; el se elibereaza dupa scoaterea acului si dezinfectia locului injectiei

c) hepathrombina - aplica gelul sau unguentul de mai multe ori pe zi pe zona cu contuzii, hematoame, entorse, facand masaje in sensul circulatiei venoase. Aplica unguentul pe o compresa fina din tifon si apoi pe zonele cu actiuni venoase inflamatorii.
d) trombostop - se administreaza pe cale orala. Se tine seama de medicamentele care influenteazaefectul produsului. Cresc efectul: aspirina, paracetamolul, fenilbutazona: scad efectul: pansamentele gastrice, carbunele medicinal.

- supravegheaza pacientul si sesizeaza aparitia unor complicatii, hemoragii (epistaxis, gingivoragii, metroragii, hematoame) si raporteaza medicului.- recolteaza periodic sange pentru monitorizarea timpului Quick, Howell.pastreaza flacoanele cu insulina la frigider (2-8AsC) ; flacoanele din care se administreaza se pastreaza si in camera racoroasa la intuneric, la o temperatura sub 25AsCpregateste pacientul in vederea administrarii (insulinele rapide se administreaza cu 15-30 de minute inaintea mesei)

- pregateste instrumentele si materialele necesare pentru administrarea prin injectie subcutanata, intramusculara sau intravenoasa (in urgenta). Se utilizeaza seringi de unica folosinta, gradate in unitati de insulina.Flacoanele cu insulina intermediara sau lenta se omogenizeaza prin culcarea flaconului intre palme si rularea lui blanda si repetata.Aspirarea dozei recomandat din flacon in seringa se face aplicand masurile de asepsie si evitand patrunderea bulelor de aer in seringa.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.