Particularitati ale procesului de selectie in fotbal

3x puncte

categorie: Diverse

nota: 9.10

nivel: Facultate

Selectia urmareste stabilirea cat mai obiectiva a urmatoarelor date:
- potentialul biofiziologic si biometric al fiecarui copil
- nivelul deprinderilor motrice , varietatea si complexitatea acestora
- nivelul deprinderilor tehnico-tactice
- capacitatea intelectuala, receptivitatea si contitutia psihica

Calitatile psihice pe care trebuie sa le det[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Particularitati ale procesului de selectie in fotbal

Selectia urmareste stabilirea cat mai obiectiva a urmatoarelor date:
- potentialul biofiziologic si biometric al fiecarui copil
- nivelul deprinderilor motrice , varietatea si complexitatea acestora
- nivelul deprinderilor tehnico-tactice
- capacitatea intelectuala, receptivitatea si contitutia psihica

Calitatile psihice pe care trebuie sa le detina un copiii ce vor fi selectionati sunt: vointa, echilibru afectiv incredere in capacitatile proprii dinamism

Selectia primara
Este dominata de starea de sanatate si de gradul de dezvoltare fizica. Starea de sanatate este primordiala pentru marea performanta,trebuie retinuti copii perfect sanatosi fara sechele sau antecedente patologice importanta fiind si anamneza deoarece ne ofera date antecedente despre sanatatea parintilor, talia sau greutatea, date despre antecedente ereditare.

Nu e bine sa facem supozitii despre privind dezvoltarea fizica decat dupa pubertate deoarece nu putem anticipa modificarilein aceasta perioada. Nu vor fi selectionati pentru sporturile de performanta copii cu deficiente fizice pronuntate (probleme de auz, de vedere, lordoze scolioze etc.).

Fazele selectiei in etapa primara cuprind:
- Depistarea
- Verificarea
- Incadrarea copiilor in activitatea sectiilor

Depistarea copiilor se face prin lectiile de educatie fizica, profesorii de educatie fizica isi pot indruma elevii spre anumite activitati sportive dupa caz in urma unor campionate inter-clase, campionatul scolilor generale, miuta din cartier; cupe organizate in vacante, pe plaje sau in spatii special amenajate; nu in ultimul rand discutii cu profesorii de educatie fizica deoarece trebuie sa existe o buna colaborare intre antrenori si profesorii de educatie fizica intru-cat profesorii cum spuneam mai devreme sunt cei care-i observa primii pe copii.

Verificarea se efectueaza la cluburile sportive, centrele sportive prin convocare, organizarea controlului medical, gruparea pe echipe, probe de control. Incadrarea copiilor in activitatea sectiilor se face prin selectionarea sportivilor in echipe , urmarirea altor copii sau a celor care nu au fost selectionati, elaborarea planului de pregatire, inlocuirea celor care nu corespund. In aceasta etapa nu trebuie uitate criteriile medico-biologice de mare insemnatate in selectia copiilor.

Selectia e facuta in etape fiind un process complex, ea necesita doua aspecte: cunoasterea cerintelor in fotbal si evolutia substratuluimorfo-functional care conditioneaza acesti factori in organismul uman.

Nu exista o singura varsta a primei selectii valabila pentru toate sporturile, ea este influentata de factorii somatici. In Fotball Association, sportivul este apreciat in selectie astfel: sa fie interesat, sa aiba entuziasm si dorinta de a fi neinvins.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT

TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.