Participarea la targuri si expozitii

7x puncte

categorie: Diverse

nota: 10.00

nivel: Facultate

In prezent, marketingul prin targuri si expozitii este un domeniu emergent in Romania.Targurile si expozitiile reprezinta opoturnitati majore de promovare a unei organizatii. Ele reprezinta instrumente de marketing deosebit de puternice in dezvoltarea afacerilor. Aceste instrumente de marketing pot fi folosite atat de organizatiile care se adreseaza consumatorilor individuai, cat si - mai ales - d[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Participarea la targuri si expozitii

In prezent, marketingul prin targuri si expozitii este un domeniu emergent in Romania.Targurile si expozitiile reprezinta opoturnitati majore de promovare a unei organizatii. Ele reprezinta instrumente de marketing deosebit de puternice in dezvoltarea afacerilor. Aceste instrumente de marketing pot fi folosite atat de organizatiile care se adreseaza consumatorilor individuai, cat si - mai ales - de companiile care actioneaza pe piata business to business.

Tradeshow reprezinta un eveniment major de afaceri. In aceasta categorie intra targuri, expozitii, saloane specializate, congrese si conventii. Traducerea libera in limba romana ar fi Spectacol Comercial ceea ce reprezinta, in esenta, modul de abordare al participarii la un astfel de eveniment.Tradeshow Marketing reprezinta totalitatea activitatilor de marketing desfasurate de o organizatie pentru promovarea sa prin intermediul evenimentelor deschise de afaceri - targuri, expozitii, saloane specializate, congrese si conventii. Aceste evenimente ofera oportunitati importante de promovare a organizatiei. Totusi oportunitatile trebuie doar valorificate.

In ultimii doi ani s-au petrecut multe schimbari in piata de targuri si expozitii de la noi din tara, iar lucrurile nu se vor opri aici. Odata cu integrarea in UE vom asista la o serie de schimbari majore in tot ce inseamna economia romaneasca. Si cum targurile si expozitiile sunt oglinda economiei si in acest domeniu se vor schimba multe.
Targurile vor castiga teren in mixul de marketing. Tot mai multe companii, mai ales din piata de B2B vor acorda mai multa atentie participarii la targuri si expozitii.

Cresterea dinamismului pietei va avea ca forma aparitia si disparitia unui numar din ce in ce mai mare de targuri si expozitii. Multe manifestari expozitionale care supravietuiesc vor muri. Vor aparea din ce in ce mai multe evenimente expozitionale pe diverse nise, dintre care doar o mica parte vor rezista primelor 3 editii.
Din ce in ce mai multe companii specializate in organizarea de targuri si expozitii vor cauta sa isi stabilizeze pozitia.De asemenea vor aparea noi organizatori de targuri care au alt obiect de activitate principal decat organizarea de targuri si expozitii. Acestia din urma vor avea organizarea de targuri ca activitate conexa.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT

TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.