Partajarea resurselor intr-o retea

3x puncte

categorie: Informatica

nota: 9.80

nivel: Facultate

Pentru a partaja un dosar (sau un director, in functie de sistemul de operare in retea cu care se lucreaza) sau un disc de pe un server de retea este nevoie de un utilizator care are drepturi de administrator (drepturi administrative). Ca administrator logat pe un server pe care ruleaza Windows 2000 Server, se pot crea dosare partajate noi folosind Windows Explorer. La aceste dosare pot fi adaugat[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Partajarea resurselor intr-o retea

Pentru a partaja un dosar (sau un director, in functie de sistemul de operare in retea cu care se lucreaza) sau un disc de pe un server de retea este nevoie de un utilizator care are drepturi de administrator (drepturi administrative). Ca administrator logat pe un server pe care ruleaza Windows 2000 Server, se pot crea dosare partajate noi folosind Windows Explorer. La aceste dosare pot fi adaugate apoi fisierele care vor fi partajate in retea. Din momentul in care a fost creat dosarul(directorul) tot ce trebuie facut este sa se dea un clic dreapta pe icoana corespunzatoare acestuia si selectata functia Sharing(Partajare).

Va aparea caseta de dialog Properties pentru dosarul respectiv, caseta care contine tabulatorul Sharing. Partitiei trebuie sa i se dea un nume. In aceeasi caseta de dialog Properties se pot configura alte optiuni precum numarul de conexiuni la partitie existente la un moment dat. Dupa ce au fost configurati diferiti parametri pentru partitie, iar caset de dialog Properties a fost inchisa, dosarul va fi desemnat ca o partitie in Windows Explorer si o mica "mana de partajare" va aparea tinand dosarul.

In Windows 2000 Server implicit, toti utilizatorii (Everyone) au acces la partitiile create. Pentru a limita accesul la o partitie, se lucreaza fie la nivel de utilizator, fie la nivel de grup.
Lucrul cu directoare de utilizatorUn alt tip de director gasit pe serverele de retea este numit director (dosar) personal. Acesta este o partitie configurata pentru un singur utilizator particular. El furnizeaza utilizatorului respectiv un director privat pe server, pentru stocarea fisierelor importante. Configurarea directoarelor personale pentru utilizatori are mult sens.

Directoarele personale furnizeaza utilizatorilor un spatiu pentru pastrarea datelor lor (care nu este local, pe calculatoarele lor), ceea ce face ca datele sa fie putin mai sigure. De asemenea, incurajand utilizatorii sa isi salveze fisierele in s personale care se afla pe hard - discul serverului este mai usoara salvarea datelor utilizatorilor, deoarece acestea se pot salva efectuand un simplu backup pentru server.Un director personal se poate crea folosind programul NWADMIN, odata cu crearea contului de utilizator.
Tiparirea a reprezentat inca de la bun inceput un motiv pentru legarea calculatoarelor in retea.

O imprimanta partajata in retea este o imprimanta care accepta comenzi de tiparire de la mai multe calculatoare. Atunci cand se conecteaza o imprimanta la un server din retea si acesta se configureaza astfel incat sa partajeze resurse de tiparire tuturor utilizatorilor din retea, acesta este numit server de tiparire (print server). Sunt folositi de asemenea termeni diferiti pentru a desemna locul in care este plasata efectiv imprimanta in retea. O imprimanta locala (local printer) este o imprimanta care este atasata direct la server. Aceasta este locala numai in relatie cu serverul la care este atasata.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Informatica

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.