Parodontopatiile

3x puncte

categorie: Medicina

nota: 10.00

nivel: Liceu

Spatiul periodontal este ocupat de fascicolele ligamentare alveolo-dentare, alcatuind un adevarat ligament denumit desmodontiu. In spatiile rotunde sau ovalare dintre fibrele ligamentare se afla un tesut conjunctiv lax, care contine numeroase celule conjunctive, resturi de celule epiteliale si o bogata retea sangvina, limfatica si nervoasa, ligamentele relizeaza legatura dintre radacina dintelui[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Parodontopatiile

Spatiul periodontal este ocupat de fascicolele ligamentare alveolo-dentare, alcatuind un adevarat ligament denumit desmodontiu. In spatiile rotunde sau ovalare dintre fibrele ligamentare se afla un tesut conjunctiv lax, care contine numeroase celule conjunctive, resturi de celule epiteliale si o bogata retea sangvina, limfatica si nervoasa, ligamentele relizeaza legatura dintre radacina dintelui si osul alveolar, totodata reteaua de fibre leaga dintele de sinergistii vecini si de gingia marginala.

Ligamentul alveolodentar are urmatoarele functii:
-Transforma fortele de presiune ocluzala in forte de tractiune asupra osului alveolar, dispersandu-le pe toata suprafata compactei alveolare interne.
-Fixeaza bine dintele in alveola.
-Mentine tesutul gingival strans aplicat in jurul coletului dintelui.
-Amortizeaza socul presiunilor ocluzale.
-Protejeaza vasele si nervii periodontali de strivirea lor de peretii alveolari, prin sistemele sale de suspendare si amortizare, actionand totodata ca si invelisuri moi protectoare.

-In cazul unor afectiuni generale sau in diferite abateri functionale , in osul alveolar si cementul radicular au loc procese degenerativ-atrofice, de aceste aspecte trebuie sa se tina seama in terapia restaurative. Gingivitele: sunt procese inflamatoii localizate ale fibromucoasei gingivale, fara modificari la nivelul epiteliului de jonctiune si fara alveoliza. In toate formele de afectare gingivale, exista un grad de inflamatie, leziunea debuteaza printr-un proces inflamator, cu instalarea unei gingivite marginale , in special la nivelul papilelor interdentare. Marginal, gingia se tumefiaza, se produce largirea spatiului gingivo-dentar , unde se acumuleaza substante organice, bacterii, tartru, ce intretin inflamatia.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.