Paris

3x puncte

categorie: Geografie

nota: 9.52

nivel: Liceu

Ca orice oras foarte mare prezinta o serie de avantaje pentru locuitori:
-protectie impotriva actiunilor stihinice ale agentilor naturali; confort in toate compartimentele procesului de viata; diversificare in valorificarea capacitatilor, in satisfacerea cerintelor, in alegerea locurilor de activitate; mobilitate in deplasare, reciclare, informatica, in contactele cu mediul social, cel natu[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Paris

Ca orice oras foarte mare prezinta o serie de avantaje pentru locuitori:
-protectie impotriva actiunilor stihinice ale agentilor naturali; confort in toate compartimentele procesului de viata; diversificare in valorificarea capacitatilor, in satisfacerea cerintelor, in alegerea locurilor de activitate; mobilitate in deplasare, reciclare, informatica, in contactele cu mediul social, cel natural si cel construit; eficienta in inzestrarea si echiparea complexa a mediului uman, dar si o serie de dezavantaje ce decurg din numarul real de locuitori: -artificializare prin impiedicarea unui contact nemijlocit cu factorii vitali ai naturii;

traumatisme prin afectarea fizicului si psihicului uman, datorita concentrarii, stresului, poluarii, noxelor; depersonalizare prin sablonizarea si repetabilitate, antagonism intre nou si vechi, subordonarea omului de catre tehnica; claustrare prin izolarea individului in masa anonima, prin neglijarea vietii familiale ,comportamente sociale; cost ridicat prin imensele cheltuieli necesitate de intretinerea si alimentarea metropolei, de remodelare si apararea ei de nocivitati.

Paris este situat in partea central-nordica a tarii, pe fluvial Sena , in aval de confluenta acestuia cu Marna. Suprafata sa este de 1450 de km patrati si are o populatie de aproximativ 9,3 milioane de locuitori.Paris devine in 508 capiatala regatului franc al lui Clovis. Este capitala si principal centru economic, cultural si politic al Frantei medievale si moderne. De Paris sint legate si revolutiile de la 1789, 1830, 1848, Comuna din 1871. In secolul 17-19 orasul se impune ca metropola culturala a Europei. Paris concentreaza 50% din activitatea comerciala si financiara a tarii si peste 25% din industria Frantei.

Este de asemenea cel mai mare nod de comunicatii al tarii (in Paris converg 11 magistrale feroviare si 25 de magistrale rutiere), capitala dispune de trei aeroporturi internationale, iar pe Sena se practica un activ trafic de marfuri (circa 18 milioane de tone pe an). Primul centru cultural-stiintific:13 universitati, numeroase institute de cercetare stiintifica, asociatii si societati stiintifice si culturale, 48 mari biblioteci, 45 mari muzee ("Louvre", "Carnavalet", "Musee de I'Art Moderne"), circa 60 de teatre.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Geografie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.