Paris

1x punct

categorie: Geografie

nota: 8.61

nivel: Gimnaziu

Orasul de pe Sena este unul dintre cele mai cunoscute destinatii turistice din lume, datorita nu numai artei si culturii, dar si bucatariei si modei.

Multi vizitatori isi doresc sa se plimbe pe bulevardul St. Germaindes- Pres sau sa participe la dezbaterile existentialiste de la Café de Flore. Cartierul, altadata o manastire, atrage multi pictori si scriitori, avand o multime de[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Paris

Orasul de pe Sena este unul dintre cele mai cunoscute destinatii turistice din lume, datorita nu numai artei si culturii, dar si bucatariei si modei.

Multi vizitatori isi doresc sa se plimbe pe bulevardul St. Germaindes- Pres sau sa participe la dezbaterile existentialiste de la Café de Flore. Cartierul, altadata o manastire, atrage multi pictori si scriitori, avand o multime de galerii de arta.Cartierul Latin din imprejurimi este dedicat invatamantului, strazile inguste de aici fiind martorele revolutiei studentesti din 1968.

In ciuda splendorii malului stang, sa mutam acum povestea pe malul drept, unde troneaza Luvrul, simbol al puterii regale. Palatul, care a devenit muzeu dupa Revolutie, gazduieste astazi circa 4.000 000 de exponate, printre care si Gioconda ( Mona Lisa). Gradinile Tuileries se intind de la Luvru si pana la Place de la Concorde.

Aceasta a purtat, in lunile imediat urmatoare daramarii Bastiliei, numele de Place de la Revolution si aici era asezata ghilotina cu ajutorul careia calaul a decapitat peste o mie de aristocrati, printre care si pe Maria-Antoaneta. Bulevardul Champs Elysées, cu magazinele si birourile lui scumpe se intinde de aici si pana la Arcul de Triumf napoleonian, construit pentru celebrarea victoriei de la Austerlitz.

Cine parcurge drumul catre Opéra pornind din Place de la Concorde trece prin Place Vendôme, inconjurata de cladiri de locuit bine proportionate care delimiteaza un urias spatiu liber. Place de l’opéra imensa in comparatie ci, intima’’Place Vendôme, parca doar seara revine la dimensiuni omenesti.

Pentru cei care vin pentru prima data la Paris cartierul Marais este o surpriza, cu magazinele si gradinile sale precum si cu eleganta Place des Vosges. Renumita diversitate a orasului poatre fi ilustrata si de Montmartre, mai ales daca zona este parcursa pe jos.

Strazile abrupte, cu magazine de fructe si legume, cu baruri si cu minunatele buticuri de moda, conduc la Mons Martyrium( dealul martirilor) surmontat de biserica alba Sacre-Coeur, loc de intalnire a tinerilor, de unde poti avea o vedere panoramica asupra Parisului.

Viata in Place du Tertre, unde pictorii isi instaleaza sevaletele, este plina de culoare. Celebrul cabaret Moulin Rouge, aflat in apropiere si unde Henri de Toulouse-Lautrec a pictat pentru prima data dansatoarele de cancan, reaminteste faptul ca, odinioara, dealul era plin de mori de vant.

Ultimul popas il vom face pe cele doua insule ale Senei, la care se poate ajunge traversand elegantul Pont-Neuf. Pe Ile de la Cite de afla catedrala Notre Dame, Palatul de Justitie si fermecatoare Place Dauphin. Cei care viziteaza mai putin cunoscuta Ile St. Louis vor gasi un loc incantator pe care nu vor dori sa-l paraseasca repede. Parisul starneste nerabdarea de a reveni chiar imediat dupa ce ai plecat.

DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Geografie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.