Parfumuri - arome - esente

5x puncte

categorie: Chimie

nota: 9.77

nivel: Liceu

Grecii si Romanii antici au invatat despre parfumuri de la egipteni. Comertul intre Greci si Creta a fost foarte sanatos si simbolic. La fel ca la Egipteni, cea mal indragita floare la cretani a fost crinul. Trandafiru1 a fost si el popular. Cultura greaca a intarziat un pic in dezvoltare dupa cea la cretani. Folosind o varietate de miresme preparate din uleiuri vegetale, ca de exemplu uleiul de m[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Parfumuri - arome - esente

Grecii si Romanii antici au invatat despre parfumuri de la egipteni. Comertul intre Greci si Creta a fost foarte sanatos si simbolic. La fel ca la Egipteni, cea mal indragita floare la cretani a fost crinul. Trandafiru1 a fost si el popular. Cultura greaca a intarziat un pic in dezvoltare dupa cea la cretani. Folosind o varietate de miresme preparate din uleiuri vegetale, ca de exemplu uleiul de masline si uleiul de migdala, ei au adaugat uleiuri volatile facute din crini, trandafiri si anason.

In ciuda interzicerii folosirii parfumulul in secolul VI, barbatii si femeile risipeau impreuna, inainte si dupa imbaiere, in timpul zilei si pe tot corpul. O data cu invazia lui Alexandru Cel Mare in secolul 3 i.C., folosirea parfumului si tamaiei au devenit mult mai raspandite in Grecia. Grecul Theophrastus din Atena a discutat varietatea de mirosuri, uleiuri volatile si originile plantelor acestora si chiar efectul catorva mirosuri asupra dispozitiei si gandirii noastre. El de asemenea a cercetat modul cum percepem mirosul, notand conexiunea intre perceptia de miros si gust.

Probabil cel mai mare conducator al Egiptului a fost Cleopatra, din fericire era foarte priceputa in perceptia mirosului, a fost risipitoare in folosirea parfumului. Dupa asasinarea lui Iulius Caesar, a parasit Roma sa devina Regina Egiptului. Acolo l-a felicitat pe Mark Antony, un politician roman, pe o corabie cu vele parfumate. Sosirea Cleopatrei a fost anuntata cu nori de parfum inainte ca corabia sa intre in vizor. Antony a cazut in vraja ei si de fapt a fost indragostit de ea, s-a sinucis la vestea ca ea ar fi murit. De asemenea, la aflarea vestii ca Antony a murit, Cleopatra s-a sinucis cu ajutorul unei muscaturi de vipera.

Nefertiti, o frumoasa egipteanca dintr-o dinastie timpurie, inconjurata de parfum: recipiente cu smirna, flacoane umplute cu uleiuri de masline si recipiente frumos impodobite pline cu unguente. Cedrul de Lebanon a fost cel mai faimos pe tot timpul acestor ani. Cedrul a fost folosit de Regele Solomon in constructia templului, uleiul de cedru a fost folosit pentru a acoperi manuscrisele obisnuite si sa le protejeze de insecte in timpul Imparatului Roman Augustus. Si astazi cedrul este pulverizat pentru a indeparta moliile din dulapuri.

Fenicienii din Siria au fost comercianti sau vanzatori in antichitate. Galosi aromatici adusi pe uscat tocmai din China de catre europenii care isi permiteau sa-i cumpere. Posesia de plante medicinale dulci, mirositoare erau dovezi de bogatie. Era prestigios sa porti parfum, de aceea proprietarii de cantitati mari de uleiuri si unguente au fost din belsug respectati. Legand trecutul de prezentul industriei de parfum sunt arabii. Procesul de extragere a uleiului din flori cu ajutorul distilarii (procedura cea mai des folosita astazi), a fost dezvoltata de Avicenna, doctor arab care a fost si chimist. El mai intai a facut experiente cu trandafirul.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Chimie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.