Parfumul

5x puncte

categorie: Chimie

nota: 9.96

nivel: Facultate

La varsta de doisprezece ani, Chanel a fost predata la ingrijire unor maici si pentru urmatorii sase ani a petrecut o existenta puternic disciplinata intr-un orfelinat-manastire, Aubazine, fondata in secolul al doisprezecelea. Aubazine a fost fondata de Cistercians, un ordin catolic care a pus mare accent pe numerologie. Numarul cinci a fost in special stimat ca semnificand intruchiparea pura a un[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Parfumul

La varsta de doisprezece ani, Chanel a fost predata la ingrijire unor maici si pentru urmatorii sase ani a petrecut o existenta puternic disciplinata intr-un orfelinat-manastire, Aubazine, fondata in secolul al doisprezecelea. Aubazine a fost fondata de Cistercians, un ordin catolic care a pus mare accent pe numerologie. Numarul cinci a fost in special stimat ca semnificand intruchiparea pura a unui lucru, spiritul ei, sensul sau mistic. Traseele care au dus la catedrala pentru rugaciunea de zi cu zi, au fost stabilite in tipare circulare repetitive in numar de cinci.

Avea o afinitate pentru numarul 5 datorata dealurilor luxuriante din jur pline cu Cistus, o roza cu cinci petale. Este demn de remarcat faptul ca numele lui Cistercians este derivat din cel al frumoasei flori. In anul 1920, atunci cand prezinta parfumul in mici flacoane de sticla numerotate 1-5 si 20-24, pentru evaluarea lui, ea alege componenta esantionului continute in flaconul 5. Chanel spune parfumierului ei de master, Ernest Beaux: "Am prezentat in colectiile mele a cincea rochie din luna mai, a cincea luna a anului si astfel vom lasa acest numar esantion pentru a pastra numele pe care il are deja si care va aduce noroc."

In general se considera ca designul sticlei a fost inspirat din liniile dreptunghiulare de sticle de toaleta Charvet.
Primul flacon din 1919, nu este Chanel No.5, sticla cunoscuta astazi. Recipientul original a avut mici colturi delicate, rotunjite si a fost vandut doar in buticurile Chanel pentru a selecta clientii.
In 1924, atunci cand "Parfums Chanel"a fost incorporat, sticla s-a dovedit a fi prea subtire pentru a sustine transportul maritim si de distributie. Acesta este momentul in care singura modificare semnificativa de design a avut loc. Flaconul a fost modificat cu colturi patrate.

Intr-o brosura de introducere pe piata eliberata in 1924, "Parfums Chanel"a descris:... Perfectiunea produsului interzice artificiile obisnuite ce se bazeaza pe arta de glassmaker .... Chanel este mandra sa prezinte sticle simplu impodobite numai de catre ... lacrimi pretioase de parfum de calitate incomparabila, unica in compozitie, dezvaluind personalitatea artistica a creatoarei lor ".
Spre deosebire de sticla, care a ramas la fel de cand s-a reproiectat in 1924, dopul
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Chimie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.