Parabola

1x punct

categorie: Romana

nota: 9.85

nivel: Liceu

Hegel, in Prelegeri de estetica, socoteste P. un tip de comparatie care porneste de la trasaturile exterioare ale evenimentelor si ale fenomenelor, asemanandu-se din acest punct de vedere cu fabula (v.): "cuprinzand evenimente din cercul vietii cotidiene, carora le atribuie o semnificatie mai generala si superioara, parabola urmareste sa faca inteligibila aceasta semnificatie cu ajutorul unor inta[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Parabola

Hegel, in Prelegeri de estetica, socoteste P. un tip de comparatie care porneste de la trasaturile exterioare ale evenimentelor si ale fenomenelor, asemanandu-se din acest punct de vedere cu fabula (v.): "cuprinzand evenimente din cercul vietii cotidiene, carora le atribuie o semnificatie mai generala si superioara, parabola urmareste sa faca inteligibila aceasta semnificatie cu ajutorul unor intamplari care, considerate pentru sine, sunt de toate zilele".

Cu timpul, P. isi gaseAZste incorporarea si in literatura beletristica, un exemplu celebru in acest sens fiind constituit de P. celor trei inele din piesa lui Lessing Nathan der Weise (Nathan inteleptul), care relua subiectul unei nuvele a lui Boccaccio.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Romana

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.