Palpitatiile

3x puncte

categorie: Medicina

nota: 9.81

nivel: Facultate

Se produc in general la bolnavi in ortostatism; rezulta cadere si eventual lovire.Sincopele care apar frecvent in conditii de repaus:sugereaza bloc atrioventricular(sincopa Adams-Stokes).
Sincopa poate fi precedata de o faza scurta (secunde), care poate si lipsi (presincopa) care la sincope repetate poate sa aibe aspect stereotip (aura):senzatie de cap gol, senzatie de alterare un domeniul [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Palpitatiile

Se produc in general la bolnavi in ortostatism; rezulta cadere si eventual lovire.Sincopele care apar frecvent in conditii de repaus:sugereaza bloc atrioventricular(sincopa Adams-Stokes).
Sincopa poate fi precedata de o faza scurta (secunde), care poate si lipsi (presincopa) care la sincope repetate poate sa aibe aspect stereotip (aura):senzatie de cap gol, senzatie de alterare un domeniul analizatorilor (incetosare avederii,zgomote in urechi, etc.), senzatie neplacuta in epigastru (greata), transpiratie, slabire a fortei musculare("inmuierea genunchilor"), senzatia de "a te pierde".

Daca pierderea constientei e mai mare de 10 secunde, pot aparea convulsii.In majoritatea sincopelor, dupa cadere circulatia cerebrala se amelioreaza, starea de constienta revine si daca din proprie initiativa sau sfatuit de altii se ridica, poate face alta sincopa; deci el trebuie sa stea acolo unde a cazut pentru a-si reveni.
In timpul sincopei:paloare, respiratii mai reduse, chiar oprite, activitatea cordului e incetinita, uneori crescuta; tensiunea arteriala e scazuta pana la absenta(prabusirea tensiunii arteriale), lipsa pulsului.

Odata cu revenirea constientei, aceste manifestari dispar treptat.
Lipotimia e diferita fata de sincopa: sunt pastrate functiile vitale;absenta/caract.S al pierderii constientei?????
Cauzele sincopei si lipotimiei:
-cardiovasculare
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.