Palatoschizis, cheiloschizis si cheilo-palato-schizis

5x puncte

categorie: Medicina

nota: 9.81

nivel: Liceu

Unele forme anatomice ale despicaturii palatine sunt evidente la nastere deoarece produc diformitati faciale distincte. Dar aspectul fetei nou-nascutului nu indica intotdeauna gravitatea conditiei. Cel mai important indicator al gravitatii este localizarea despicaturii. De exemplu o despicatura mica, care nu este vizibila poate avea un impact asupra vietii copilului datorita afectarii limbajului [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Palatoschizis, cheiloschizis si cheilo-palato-schizis

Unele forme anatomice ale despicaturii palatine sunt evidente la nastere deoarece produc diformitati faciale distincte. Dar aspectul fetei nou-nascutului nu indica intotdeauna gravitatea conditiei. Cel mai important indicator al gravitatii este localizarea despicaturii. De exemplu o despicatura mica, care nu este vizibila poate avea un impact asupra vietii copilului datorita afectarii limbajului vorbit, mult mai mare decit una observabila. Copii cu despicatura palatina au in general dificultati de alimentatie deoarece nu pot suge si inghiti adecvat.

Despicatura velo-palatina si cea labiala pot fi descoperite imediat dupa nastere printrun examen fizic amanuntit si dupa testarea alimentatiei la sin. Echografia fetala poate citeodata sa detecteze despicaturile majore care determina diformitati faciale, chiar de la 14-16 saptamini de sarcina, mai ales daca apare alaturi de despicatura labiala.

Tratamentul pentru despicatura velo-palatina implica sfaturi pentru alimentatia speciala a copilului bolnav si ca terapie definitiva-interventia chirurgicala pentru a repara defectul. Cel mai indicat este interventia intre 12 si 18 luni de viata. De obicei este nevoie de mai multe proceduri si interventii. Repararea chirurgicala a despicaturii velo-palatine este definitivata pina la virsta de 10 ani a copilului.
Unii copii cu despicatura palatina dezvolta probleme care necesita tratament special, cum ar fi dificultati ale limbajului vorbit si ale auzului, infectii sinusale si ale urechii sau complicatii care urmeaza interventiei chirurgicale de reparare a defectului. Frecvent apar si probleme ale dintilor, cum ar fi dinti supranumerari, lipsa unor dinti sau dinti implantati anormal.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.