Padurea tropicala amazoneana

2x puncte

categorie: Geografie

nota: 9.69

nivel: Liceu

Padurea tropicala amazoniana din America de sud este cea mai mare padure tropicala din lume. Aceasta este situata in centrul Americi, intre Brazilia, Bolivia, Peru, Ecuador, Columbia, Venezuela, Guyana si Surina. Ea are aceasta denumire din pricina fluviului amazon, care este printre cele mai mari rauri din lume.

...

Deoarece am vorbit prea mult de animalele cu ̶[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Padurea tropicala amazoneana

Padurea tropicala amazoniana din America de sud este cea mai mare padure tropicala din lume. Aceasta este situata in centrul Americi, intre Brazilia, Bolivia, Peru, Ecuador, Columbia, Venezuela, Guyana si Surina. Ea are aceasta denumire din pricina fluviului amazon, care este printre cele mai mari rauri din lume.

...

Deoarece am vorbit prea mult de animalele cu „sange rece” voi vorbi de animalele dragute si anocente sau aproape inocente.

Macacii sunt unele dintre cele mai cunoscute animale, el traind in stoluri. Un lucru ciudat este acela ca el mananca fructe dulci dar foarte otravitoare, si totusi supravietuieste. Pentru cei care vor sa stie cum, imediat dupa consumarea unor cantitati mici pentru a avea mai mult timp pentru a ajunge la medicament.

Acest medicament este insusi pamantul din unele regiuni, care acum se gaseste greu din pricina distrugerii habitacului. Pe langa macaci mai sunt si alte pasari, cum ar si pasarea Colibri, care desi este cea mai rara specie de pasare, in lume exista 160 de specii de pasari Colibri. Ea, bate din aripi dupa cum stiti de 55 de ori pe secunda, ea fiind singura pasare care poate zbura inainte, inapoi, la stanga, sau la dreapta.

Padurea tropicala detine si cel mai mare fluture din lume. Acest fluture fiind numit Aripa Reginei Alexandra, avengura aripilor sale atingand 30 cm. Este o specie pe cale de disparitie, dar nu prea are nevoie de protectie deoarece masculii si femelele sunt veninosi.

Dar fluturii nu sunt singurele specii veninoase deoarece exista si broaste veninoase, precum Broasca-Sageata-Otravitoare,al carui venin din piele ar putea sa omoare 2.000 de oameni, sau chiar mai multi. Aceasta broasca ete vanata de oamenii din padure, numele ei spunand totul. Ea este vanata din pricina faptului ca oamenii ii folosesc veninul pentru arc(la sageti) si pentru cea mai folosita arma din acea regiune... sulita.

Desi pare imposibil im padurea tropicala traiesc si elefanti, dar in numar foarte mic. Dupa ultimele cercetari s-a descoperit ca undele sonore produse de acestia parcurg o distanta uriasa de 8 km.

Aici elefantii nu au nici o grija din pricina pradatorilor, dar inexistenta pradatorilor nu inseamna ca pot trai linistiti deoarece ei se pot imbolnavi si pot chiar muri din pricina acestei boli, dar majoritatea scapa din caiza faptului ca toata turma stau langa el si nu il parasesc. Daca unul dintre ei cade acesta este ajutat de ceilalti. Dar nu numai cazaturile si bolile sunt periculoase deoarece aici intervine pana si omul deoarece braconieri ii ucid, dar eu sau noi in functie de cati colegi sunt in grupa nu stim.

Cele mai tupeiste insecte, dar si batause sunt gandacii lui Hercule deoarece ei se lupta intre ei pentru mai mult teritoriu. Dar desi sunt imensi ei, ca orialta insecta risca sa moara daca stau mai multe ore pe sol ei risca sa fie ucisi de alte insecte.

Cele mai interesante manifere, si singurele care zboara sunt liliecii care se intalnesc peste tot in lume, dar noi ii amintim deoarece ei sunt aici si in specii foarte multe, dar si pentru alte lucruri. De exemplu faptul ca ei dau nastere la puii lor cu totii in aceeasi pestera deci imaginativa cat de multi pui sunt in acea pestere.

Probabil cateva mii de pui sau poate sute de mii de pui, dar ei nu vor supravietui cu totii deoarece pericolul de a cadea de pe peretii pesterilor e foarte mare, iar daca acestia cad pot face doar un singur lucru... sa alerge spre pereti pentru a se catara pentru ca jos ii asteapta gandaci mai mici care ii pot devora de vii in doar cateva minute. Dar moartea prin a fi mancat de viu nu e singurul pericol pentru pui deoarece liliecii parinti risca sa fie ucisi de catre vulturi, iar asta ar insemna ca puii nu vor mai primii de mancare.

Ei bine daca mai aveti si alte intrebari legate de padurea tropicala amazoniana sau alte paduri tropicale, puteti sa ne intrebati, daca doamna profesoara va fi de acord, noi sugerand sa puneti si urmatoarele intrebari:

1. Pot liliecii sa traiasca si in interiorul copacilor?
2. Ce se intampla cu puii de lilieci cand le vine timpul sa zboare?
3. Ce se intampla cu pradatorii care intra in pesterilor liliecilor?
4. Ce se intampla la fiecare minut in padurea tropicala?
5. Ce fac unele plamte pentru a se apara impotriva insectelor?
6. De ca sunt atatea feluride apa in aceasta padure?
7. Care este pericolul numarul unu a puilor de pasari-testoasa?
8. Ce se intampla cu lenesii care mor in timp ce sunt in copaci?
9. Ce se poate intampla in sezonul ploios?
10. Prin intermediul carei insecte se prind bolile?
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Geografie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.