Paducel

3x puncte

categorie: Biologie

nota: 9.88

nivel: Facultate

Se folosesc cu precadere florile albe si fructele de culoare rosie. Este bine sa evitati tufele de paducel de la marginea drumurilor intens circulate. Primavara se poate recolta coaja, folosita atat in stare proaspata cat si uscata.
Fructele se culeg toamna, iar florile se culeg cel mai bine in stare de muguri. Paducelul - planta medicinala si aliment Continuam a calatori impreuna "printre"[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Paducel

Se folosesc cu precadere florile albe si fructele de culoare rosie. Este bine sa evitati tufele de paducel de la marginea drumurilor intens circulate. Primavara se poate recolta coaja, folosita atat in stare proaspata cat si uscata.
Fructele se culeg toamna, iar florile se culeg cel mai bine in stare de muguri. Paducelul - planta medicinala si aliment Continuam a calatori impreuna "printre" fructele, legumele, semintele si plantele medicinale cu folosire directa in alimentatia de zi cu zi
Paducelul este un arbust spinos care creste prin cranguri si la marginea padurilor. I se mai spune gherghin, maracine-alb sau in engleza hawthorn.

In Romania avem varietatile care se numesc latineste (Crataegus monogyna sau Crataegus oxycantha. Ca planta medicinala se folosesc florile - Flores Crataegi - florile impreuna cu frunzele - Flores Crataegi cum Folium - si fructele - Fructus Crataegi. Toate partile plantei contin principii active (bioflavonide), uleiuri volatile si acizi organici (cafeic, malic, crataegolic, oleanolic, nicotinic - vitaminaB2) cu actiune sedativ-cardiaca (de linistire a inimii), asemanatoare valerianei.

Fructele contin si vitaminele C, B, acizi citric si tartric. Bioflavonidele au un puternic efect antioxidant. Ele intaresc rezistenta peretilor vaselor sanguine, dilata si relaxeaza arterele. Celelalte substante din paducel scad nivelul colesterolului si reduc depunerile de grasime de pe peretii arterelor si din alte testuri (un bun aliat in curele de slabire). Paducelul poate mari abilitatile erotice atat la barbati cat si la femei prin imbunatatirea circulatiei la niveleul organelor de reproducere.

Fructele de paducel au o actiune astringenta a mucoaselor, reduc umflarea acestora si secretarea de mucus in exces. Asupra rinchilor au o actiune usor diuretica. Prin continutul de bioflavonide paducelul are insusirea de a regla tulburarile nervoase ale inimii, exercita o actiune calmanta asupra sistemului nervos, scade tensiunea arteriala, mareste circulatia la nivelul inimii, creierului si a altor organe. Se recomanda in anghina pectorala, tulburari de menopauza, ateroscleroza, emotivitate excesiva, nevroze cardiace si stari de excitabilitate cu aritmie.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Biologie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.