Pachete de programe pentru optimizarea deciziilor

3x puncte

categorie: Informatica

nota: 9.99

nivel: Facultate

Prin teoriile sale, Taylor a avut o contributie majora in dezvoltarea managementului de proiect si in istoria managementului modern, fiind numit si "parintele managementului stiintific).Henry Gantt (1861-1919) Asociatul lui Taylor, Henry Gantt, a studiat, in detaliu, ordinea operatiunilor care compun un proces de munca. Studiile sale de management au fost concentrate in domeniul constructiei de na[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Pachete de programe pentru optimizarea deciziilor

Prin teoriile sale, Taylor a avut o contributie majora in dezvoltarea managementului de proiect si in istoria managementului modern, fiind numit si "parintele managementului stiintific).Henry Gantt (1861-1919) Asociatul lui Taylor, Henry Gantt, a studiat, in detaliu, ordinea operatiunilor care compun un proces de munca. Studiile sale de management au fost concentrate in domeniul constructiei de nave in timpul primului razboi mondial.

A promovat diagramele Gantt, ca reprezentari grafice ale succesiunii activitatilor unui proiect si ale organizarii acestora in timp; aceste reprezentari grafice repreznita si astazi un instrument pretios pentru manageri. Taylor si Gantt au transformat managementul clasic in management stiintifice. In anii care au urmat, pana la cel de-al doilea razboi mondial, abordarile de marketing si resursele umane au devenit parti integrante ale managementului afacerilor.

Willard Fazar (1950) In prima jumatate a secolului al 20-lea, pe baza teoriilor formulate de Taylor si Gantt, managementul pe baza de proiect a capatat o amploare deosebita, conducand la un numar mare de rezultate de exceptie (Empire State Building a fost construita in mai putin de un an, printr-o organizare riguroasa a proiectului). La sfarsitul anilor 1950', amiralul Raborn, din Marina S.U.A., a dorit accelerarea programului Polaris, program pentru care managementul de proiect traditional s-a dovedit a fi insuficient pentru a asigura finalizarea in timp util.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Informatica

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.