Ostilitate

3x puncte

categorie: Diverse

nota: 9.81

nivel: Facultate

Exista numeroase teorii care incearca sa explice de ce suntem atat de ostili in zilele noastre. Dar specialistii au identificat cateva motive concrete ale acAZceselor noastre de rnanie.Suntem suprasolicitati. "In medie, un adult lucreaza in zilele noastre mai multe ore decat altadata", spune Karyn Buxman, specialista in gestionaAZrea stresului. Din cauza progreselor tehnologice de felul pagerelor [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Ostilitate

Exista numeroase teorii care incearca sa explice de ce suntem atat de ostili in zilele noastre. Dar specialistii au identificat cateva motive concrete ale acAZceselor noastre de rnanie.Suntem suprasolicitati. "In medie, un adult lucreaza in zilele noastre mai multe ore decat altadata", spune Karyn Buxman, specialista in gestionaAZrea stresului. Din cauza progreselor tehnologice de felul pagerelor si al teleAZfoanelor mobile, suntem in permanenta asaltati. Tensiunea se acumuleaza in timp si ne face destul de furiosi.

Ne asumam prea multa raspundere. Pe vremea parintilor nostri, un barbat intruchipa vocea ratiunii, aratandu-se intotdeauna calm, imperturba-; bil si cu gandurile in ordine. Astazi suntem mai ingaduitori in ceea ce privesAZte comportamentu!, remarca psihoiogu! Paul Hauck. "Avem impresia ca nu este nimic deplasat in a te ratoi la sef sau a injura pe cineva pe strada."Ne-am programat acest mod de a fi. La motivele de mai sus se adaAZuga si faptul ca genetic suntem construiti sa reactionam agresiv in situatii de criza. Este mecanismul de supravietuire "lupta sau fugi" care isi are radaciAZnile in epoca de piatra, spune psihoterapeutul Aaron Kipnis. Dar in loc sa arAZdem aceasta energie agresiva vanand un mamut, ea se acumuleaza si nu are unde sa se duca.

Ca urmare, uneori se revarsa asupra sefului, alteori asupra unui conduAZcator auto care ne taie calea sau asupra propriului partener.
Mania si ostilitatea orientate spre interior sau reprimate pot fi daunatoare propriei sanatati fizice si mintale, avertizeaza medicul de familie Stephen Amiel. La fel cum contribuie la un numar de boli fizice, cum ar fi bolile de inima, tot astfel va pot impinge sa va faceti rau cu propria mana, recurgand la alcool, droguri sau, si mai direct, la automutilare, situatii prezente frecvent pe agenda mass media. Lucrurile pot merge mai departe, contribuind la inAZstalarea simptomului depresiv si nu de putine ori ducand la sinucidere.

Mania si agresiunea disproportionata pot constitui uneori un simptom al unor boli fizice sau mintale de baza, precum si, desigur, o consecinta a uzuAZlui de alcool si de droguri "recreationale". Epilepsia lobului temporal, tumoAZrile cerebrale si anumite dezechilibre hormonale pot sa se manifeste ocazioAZnal in acest mod, iar hipoglicemiile persoanelor diabetice pot provoca agresivitate irationala -- un semnal de alerta precoce al crizei de scadere a glicemiei. Depresia, dereglarile bipolare si schizofrenia sunt toate boli mintaAZle in care agresivitatea poate constitui un simptom. Anumite medicatii sunt de asemenea legate de agresivitate: testosteronul, steroizii orali, steroizii ana-bolizanti folositi ilicit de atleti si, posibil, unele antidepresive de ultima ora.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.