Osteointegrarea

3x puncte

categorie: Medicina

nota: 9.83

nivel: Facultate

HENCH e afirma ca materialele bioactive induc o reactie biologica specifica la interfata, avind ca rezultat o legatura bio-chimica, viabila intre implant si os. Dar Ti nu se incadreaza in grupa materialelor bioactive eexplicatia probabila a aparitiei ancorarii anchilozante in cazul Ti este data de procesele chimice specifice de la suprafata acestuia. Oxidul de Ti de la suprafata in prezenta apei s[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Osteointegrarea

HENCH e afirma ca materialele bioactive induc o reactie biologica specifica la interfata, avind ca rezultat o legatura bio-chimica, viabila intre implant si os. Dar Ti nu se incadreaza in grupa materialelor bioactive eexplicatia probabila a aparitiei ancorarii anchilozante in cazul Ti este data de procesele chimice specifice de la suprafata acestuia. Oxidul de Ti de la suprafata in prezenta apei se hidrolizeaza, apa se descompune, rezultind doua grupari hidroxil, care se pozitioneaza diferit la nivelul oxidului de Ti, conferindu-i un caracter acid sau bazic, comportindu-se ca o substanta bipolara sau amfoterica.

La rindul lor, amino-acizii, care reprezinta elementul de baza al moleculelor organice biologice sunt tot bipolari, amfoliti prin cele 2 grupari: acida - data de gruparea carboxil, si, bazica - data de gruparea amino. Astfel oxidul de Ti si amino-acizii sunt parteneri ideali de reactie chimica, formind o puternica legatura dubla, bivalenta, vizualizata prin spectroscopie fotoelectronica.
ALBREKTSSON e a studiat interfata os-implant cu ajutorul microscopiei electronice scanate cu inalta rezolutie.

In vecinatatea implantului, la o distanta de 100 nm, gaseste fibre colagene mineralizate masiv; iar in spatiul dintre suprafata implantului si zona mineralizata evidentiaza molecule gigante de proteo-glicani ( complexe porte - polizaharidice ) care reprezinta componenta principala a substantei fundamentale din os, si care reprezinta liantul dintre celule si fibre, respectiv dintre celule si alte suprafete, inclusiv ale materialelor aloplastice cum sunt implantele.

RASPUNSUL OSULUI LA IMPLANTELE DE TITAN
Studiul reactiei osului la implantul de Ti se face tinind cont de idea existentei unei legaturi anchilotice intre implant si os, respectiv a osteointegrarii, si nu a unui ligament alveolo-dentar.
Reconstructia osoasa in caz de insertie a implantelor este identica cu vindecarea osoasa in caz de fracturi, respectiv cu vindecarea din tesutul osos unde nu a fost inserat nici un implant (de exemplu dupa alveolotomie ), Ti fiind acceptat ca 'self ', nu ca 'non-self ' de catre mecanismele de aparare ale organismului.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.