Osho

5x puncte

categorie: Psihologie

nota: 7.39

nivel: Facultate

Osho
Osho spunea ca un „Maestru spiritual” nu trebuie „sa aibe atitudini autoritare.Un maestru vine doar ca sa ajute. El este prezent doar pentru a arăta calea. Și această cale nu trebuie indicată în funcție de un sistem rigid. Calea trebuie indicată în funcție de fiecare individ în parte. Un maestru te ascultă, te observă, te învăluie cu dragostea sa și te ajută să devii [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Osho

Osho
Osho spunea ca un „Maestru spiritual” nu trebuie „sa aibe atitudini autoritare.Un maestru vine doar ca sa ajute. El este prezent doar pentru a arăta calea. Și această cale nu trebuie indicată în funcție de un sistem rigid. Calea trebuie indicată în funcție de fiecare individ în parte. Un maestru te ascultă, te observă, te învăluie cu dragostea sa și te ajută să devii tu însuți.”

Osho
A scris carti precum:Marele Secret,Meditatia,Samanta de Mustar, Dhammapada - Calea lui Buddha,Barca goala,Tao viu etc.
Osho nu apartinea nici unei traditii: „Eu sunt începutul unei noi conștiințe religioase”. „Vă rog să nu-mi legați învățătura de vreo religie a trecutului.”

Osho
Pe data de 19 ianuarie 1990 Osho si-a parasit trupul.Inainte cu cateva saptamani ca acesta sa moara a fost intrebat de catre cineva ce se va intampla cu invatamintele lui iar acesta a raspuns: „Încrederea mea în existență este absolută. Dacă există măcar un adevăr în ceea ce spun, acela va supraviețui... cei ce vor rămâne interesați de munca mea vor conduce în continuare torța, dar fără să impună aceste adevăruri celorlalți.

Eu voi rămâne întotdeauna sursă de inspirație, de lumină pentru discipolii mei și sunt sigur că ei vor simți aceasta și când eu nu voi mai fi. Doresc ca ei să dezvolte munca mea și să emane în jurul lor dragoste, puritate, înțelepciune, luciditate, calități care nu sunt monopolul nimănui, care nu sunt dependente de nici un sistem filozofic sau religios.

Doresc ca oamenii să devină proprii lor stăpâni, să nu mai fie dominați și controlați de alte persoane.”Pana si in ziua de azi in India,Poona exista comunitatea care s-a dezvoltat in jurul lui Osho.Astfel mii de discipoli din intreaga lume participa la activitatea culturala si spirituala pe care acesta a initiat-o.

Niciodata nascut - Niciodata mort - Doar a vizitat aceasta planeta Pamant intre 11 decembrie 1931 si 19 ianuarie 1990. Asa suna epitaful dictat de Osho.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Psihologie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.