Oscilatorul cu punte Wien

3x puncte

categorie: Fizica

nota: 9.92

nivel: Facultate

6. Oscilatiile se amorseaza in felul urmator: daca la intrarea amplificatorului operational apare o tensiune variabila in timp , ea este amplificata de amplificatorul operational si prin reactia pozitiva este adusa la intrarea retelei de reactie ( de fapt un filtru trece banda selectiv ) prin care va trece modificat foarte putin doar semnalul cu frecventa apropiata de frecventa de rezonanta a ret[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Oscilatorul cu punte Wien

6. Oscilatiile se amorseaza in felul urmator: daca la intrarea amplificatorului operational apare o tensiune variabila in timp , ea este amplificata de amplificatorul operational si prin reactia pozitiva este adusa la intrarea retelei de reactie ( de fapt un filtru trece banda selectiv ) prin care va trece modificat foarte putin doar semnalul cu frecventa apropiata de frecventa de rezonanta a retelei ,

celelalte frecvente fiind suprimate mai mult sau mai putin in functie de selectivitatea retelei Wien ; cum iesirea retelei coincide cu intrarea amplificatorului , acesta va amplifica in continuare doar frecventa de rezonanta a retelei Wien , ciclul continuand .
7. Rolul rezistentei R7 este de a nu scurtcircuita iesirea in curent alternativ datorita diodei D care are o rezistenta mica in curent alternativ.

Rolul diodei D este de a redresa alternanta negativa a tensiunii de iesire pentru a polariza invers jonctiunea poarta-sursa si a face din tranzistorul Q o rezistenta controlata in tensiune .Condensatorul C3 are in curent continuu rol in redresarea tensiunii VGS pentru polarizarea tranzistorului ,iar in curent alternativ de a scurtcircuita rezistenta R7 la masa , care duce la separarea intrarii de iesire.

Rolul potentiometrului P2 este de a putea varia tensiunea VGS in c.c. , iar in c.a. de a controla amplificarea A.O.
In urma simularii cu programul SPICE s-a obtinut urmatorul tabel :
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Fizica

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.