Originea romanilor

1x punct

categorie: Istorie

nota: 9.94

nivel: Facultate

Apare limba ca mijloc de comunicare AZ oglinda a nivelului spiritual la care ajunge o societate in procesul dezvoltarii ei. CarpatoAZDunarenii vanau si animale mici, dar in special animale mari, la aceste vanatori participand toti membrii familiei - mamutii, zimbrii, ursii nu erau usor de vanat. In cautarea vanatului, acestia siAZau inceput migrarea mai intai spre vest - in sudul Europei - ca, mai[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Originea romanilor

Apare limba ca mijloc de comunicare AZ oglinda a nivelului spiritual la care ajunge o societate in procesul dezvoltarii ei. CarpatoAZDunarenii vanau si animale mici, dar in special animale mari, la aceste vanatori participand toti membrii familiei - mamutii, zimbrii, ursii nu erau usor de vanat. In cautarea vanatului, acestia siAZau inceput migrarea mai intai spre vest - in sudul Europei - ca, mai apoi, sa continue inaintarea pe masura retragerii ghetarilor catre nord. Acest lucru explica si bogatia termenilor sinonimi din limbile europene.

Acesti paleoAZeuropeni, CarpatoAZDunarenii, incep sa se ridice pe treptele spiritualitatii in aria lor de origine - sa nu fim surprinsi daca descoperiri viitoare ne vor situa in primAZplanul civilizatiilor europene. Incalzirea climei a favorizat insa si faramitarea Carpato Dunarenilor care, pornind dupa hrana odata cu retragerea paturii glaciare, se departeaza din ce in ce mai mult, ajungand sa formeze centre de civilizatie de sine statatoare.

Cu incalzirea treptata a vremii, si varfurile inzapezite ale muntilor isi vor schimba culoarea in verde - cine ar putea oare spune cate milenii au trecut pana cand dealurile sAZau acoperit cu paduri?! Oamenii pesterilor sunt si ei prinsi de schimbarile fantastice ale naturii, incep sa domesticeasca animale, se ocupa cu agricultura, devin sedentari.

Ramura migratoare nordica a CarpatoAZDunarenilor desprinsa in faza timpurie a formarii acestora, se va imparti la randul ei in doua brate: unul german si altul slav, fiecare cu caracteristicile ei distincte, dar si multe comune. Ramura sudAZvestica europeana continua sa aiba relatii stranse cu CarpatoAZDunarenii si vor avea mult mai multe lucruri in comun, in special LIMBA.

Spiritualitatea Carpato Dunarenilor atinge apogeul dezvoltarii prin realizarea a ceea ce ei puteau VEDEA si intelege: VEDEAU zei si noi reguli de viata - iar cine le vedea cu adevarat, cine le intelegea si practica, era socotit a se fi nascut de doua ori - aparuse "SPIRITUALITATEA VEDICA". Aici, pe cursul inferior al Dunarii, se naste spiritualitatea a ceea ce a dominat si inca mai domina lumea: de aici isi trage radacinile cultura "VEDE" din care se vor inspira caldeenii si egiptenii iar mai tarziu iudaismului si crestinismul.

Aici va aparea societatea PASTORALA: Carpato Dunarenii se vor deplasa de aceasta data cu cirezile lor inspre rasaritul Europei si Asia, din ce in ce mai departe de CASA, cautand pasuni bogate pentru cirezi, campuri cu fan, izvoare... cautand sa se intoarca insa in fiecare an ACASA. Dar drumurile deveneau din ce in ce mai lungi, acumulau cantitati mari de bogatii alimentare, pe care "vecinii" mai putin harnici si le doreau fara munca - astfel a aparut prima clasa a luptatorilor care pazeau CASA si care mai tarziu vor deveni aparatorii tarii: KSHAATRIYA.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Istorie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.