Originea cafelei

5x puncte

categorie: Diverse

nota: 9.99

nivel: Facultate

Cafeaua provoaca stimularea secretiei de bila si creste motilitatea intestinala. Aceste efecte sunt prezente si dupa consumul cafelei decofeinizate. Din aceste actiuni asupra diverselor sisteme si organe reies indicatiile si contraindicatiile consumului de cafea.
Cantitati mici de cafea pot fi consumate dupa un efort fizic sau intelectual, in convalescenta unor boli infectioase, in unele st[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Originea cafelei

Cafeaua provoaca stimularea secretiei de bila si creste motilitatea intestinala. Aceste efecte sunt prezente si dupa consumul cafelei decofeinizate. Din aceste actiuni asupra diverselor sisteme si organe reies indicatiile si contraindicatiile consumului de cafea.
Cantitati mici de cafea pot fi consumate dupa un efort fizic sau intelectual, in convalescenta unor boli infectioase, in unele stari migrenoase (dureri de cap), mai ales cand acestea apar dupa masa. In nici un caz nu se va face abuz de cafea, nu se vor consuma mai mult de 1 - 2 cesti mici pe zi si niciodata seara sau pe nemancate.

De multe ori se adauga la efectul daunator al cafelei consumate in exces efectul nefavorabil al zaharului consumat la prepararea acesteia. Pentru acest motiv, la indivizii grasi, se recomanda ca indulcirea cafelei sa se faca cu zaharina sau ciclamat.
Cafeaua este contraindicata persoanelor care sufera de inima, celor hipertensivi, la bolnavii nevropati, hipocondrici, nevrotici, la gravide sau la cei care sufera de insomnie. Este interzis cu desavarsire consumul de cafea de catre copii si adolescenti, acestia trebuind sa fie feriti de orice excitanti ai sistemului nervos.
Cafeaua cu lapte este hranitoare

Cantitatile mici de cafea amestecata cu lapte au calitatea unui adevarat aliment. Cafeaua cu lapte este hranitoare, gustoasa si face ca laptele sa fie mai usor tolerat si digerat. La randul sau laptele reduce actiunea excitanta a cafelei, facand-o suportata chiar de cei carora li s-ar interzice consumarea ei simpla. Intrucat cafeaua sporeste grasimile din sange nu se recomanda folosirea acesteia cu smantana sau cu frisca. In situatia in care dorim sa atenuam efectele excitante ale cafelei si sa mentinem numai gustul, se poate consuma cafea decofeinizata sau cantitati mici de cafea amestecata cu surogate de orz, cicoare, naut.

Datorita efectului sau excitant consumul de cafea se recomanda sa nu fie cumulat cu alte excitante sau toxice asa cum se obisnuieste, adica alcoolul si tutunul. Procedand astfel evitam starea de excitatie excesiva a sistemului nervos si intoxicarea organismului.
Putem folosi doze mici de cafea in timpul zilei, pe mancate, fara a face abuz si renuntand la aceasta cand anumite afectiuni o contraindica. Excesul de cafea este daunator chiar la individul sanatos.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT

TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.