Orientarea spre client - delimitare conceptuala

3x puncte

categorie: Economie

nota: 9.84

nivel: Facultate

Aparitia si folosirea conceptelor sus mentionate sunt strans legate de dezvoltarea gandirii de marketing. Ele pot fi delimitate prin abordarea pe scurt a dezvoltarii istorice a conceptului de marketing. Asa cum se poate vedea, modificarea orientarii strategice a marketingului a influentat folosirea diferita a termenilor La mijlocul anilor '50 si pe parcursul anilor '60 a aparut termenul foarte cun[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Orientarea spre client - delimitare conceptuala

Aparitia si folosirea conceptelor sus mentionate sunt strans legate de dezvoltarea gandirii de marketing. Ele pot fi delimitate prin abordarea pe scurt a dezvoltarii istorice a conceptului de marketing. Asa cum se poate vedea, modificarea orientarii strategice a marketingului a influentat folosirea diferita a termenilor La mijlocul anilor '50 si pe parcursul anilor '60 a aparut termenul foarte cunoscut in ziua de azi, si anume, marketingul. Orientarea spre productie - unilaterala pana atunci - si, in consecinta, limitarea marketingului la vanzarea rezultatelor productiei au fost inlocuite prin orientarea spre marketing.

Pentru prima oara s-au luat in considerare si au fost puse in centrul intereselor intreprinderii necesitatile clientelor. Termeni ca orientare spre necesitati, orientare spre consumatori, ba chiar orientare spre clienti exprimau faptul ca in toate cazurile cheia pentru conducerea cu succes a intreprinderii o reprezinta indreptarea atentiei spre necesitatile dorintele clientilor. Se incerca, in cadrul unui marketing de masa, inca nediferentiat, sa se tina cont de aceasta noua atitudine a intreprinzatorului.

Termenul de "orientare spre marketing" exprima astfel importanta crescanda a domeniului de activitate marketing in cadrul unei intreprinderi, in raport cu alte domenii sau sfere de activitate precum productia, domeniul resurselor umane sau cel financiar-contabil. Conceptul de marketing s-a dezvoltat in continuare, iar in anii '70 s-a caracterizat prin directionarea atentiei spre pietele de desfacere. Scopul marketingului era patrunderea pe noi piete si dominarea acestora.

Prin orientarea spre desfacere si prin mijloacele acesteia, precum si prin marketingul diferentiat al produselor, s-a incercat instalarea de sisteme distributionale capabile sa faca fata noilor exigente ale pietei.Marketingul strategic al anilor '80 este adeseori descris, in literatura de specialitate, ca fiind deceniul cu concentrarea cea mai mare spre concurenta si piata. Strategii de gasire a niselor, de diferentiere si lupta concurentiala trebuiau sa ajute intreprinderile ca, pe anumite segmente de piata, sa devina mai bune, mai puternice decat concurenta.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.