Orientarea catre client

1x punct

categorie: Management

nota: 9.55

nivel: Facultate

Din acest motiv cand se organizeaza activitatea de productie trebuie sa se tina cont de urmatorii factori de presiune care influenteaza activitatea mediatica.1)fluxul permanent si incontrolabil al informatiei

Pentru a reduce riscurile lipsei informatiei redactia ar trebui sa apeleze la institutii specializate in difuzarea de date: biblioteci, agenti de presa, arhive, etc.Relatia din[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Orientarea catre client

Din acest motiv cand se organizeaza activitatea de productie trebuie sa se tina cont de urmatorii factori de presiune care influenteaza activitatea mediatica.1)fluxul permanent si incontrolabil al informatiei

Pentru a reduce riscurile lipsei informatiei redactia ar trebui sa apeleze la institutii specializate in difuzarea de date: biblioteci, agenti de presa, arhive, etc.Relatia dintre difuzor (institutia mediatica) si furnizorii de informatie [1] trebuie sa functioneze foarte bine, orice decalaj de timp este dezastruos pentru prestigiul institutiei respective.

1. universul economic unde actioneaza diversi furnizori care ofera:
- materie prima
- oferte publicitare
- fonduri financiare

Uneori, furnizorii, in special cei de fonduri funciare incearca sa-si impuna punctul de vedere. Dar redactiile trebuie sa tina cont de preferintele publicului si de standardele de noutate, exclusivitate si calitate. Conflictul dintre acestea face posibila cresterea numarului telespectatorilor nemultumiti de promovarea unor materiale.

2.Audienta - Una din metodele de analiza a audientei pentru posturile de televiziune este aceea a scrisorilor, a email-urilor din partea publicului. Aproape toate emisiunile au propria adresa de email si un numar de telefon, de unde producatorii inregistreaza feed back-ul publicului.Posturile TV colaboreaza cu institutii specializate in masurarea audientei, se poate masura audienta nu numai a unei anume emisiuni, sau audienta unui anume vidioclip, sau stari.

Toate constrangerile obliga managerii sa se gandeasca la supravietuirea in mediul organizational. Orice institutie mediatica, indiferent de natura si orientarea sa, trebuie sa isi creeze un public anume, un segment tinta (targhet), caracterizat de un profil specific, care il individualizeaza pe piata audientei.

Orientarea catre client reprezinta una dintre sintagmele ce insotesc in mod invariabil discursurile managerilor moderni - din Statele Unite, Germania, Japonia sau de oriunde aiurea. in tarile cu economie dezvoltata, conceptul a capatat, de cateva decenii, caracter de dogma. Daca in anii capitalismului salbatic se producea masiv orice si principala functie a marketingului era aceea de a repera toate caile posibile pentru a vinde intreaga productie, accentul s-a deplasat spre producerea exclusiva a ceea ce s-ar putea vinde, cu alte cuvinte, spre satisfacerea nevoilor - chiar si induse - ale potentialilor cumparatori.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Management

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.