Organizatia mea - cum este si cum cred eu ca ar trebui sa fie

3x puncte

categorie: Romana

nota: 7.23

nivel: Facultate

Compania in care lucrez are o structura organizatorica bine implementata. Atat administrativul cat si partea de productie isi desfasoara activitatea in acelasi sediu, lucru care imbunatateste foarte mult comunicarea si controlul asupra activitatii fiecaruia.

Administrativul sau TESA este impartit pe departamente conform soclicitarilor pozitiilor ocupate, iar partea operationala est[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Organizatia mea - cum este si cum cred eu ca ar trebui sa fie

Compania in care lucrez are o structura organizatorica bine implementata. Atat administrativul cat si partea de productie isi desfasoara activitatea in acelasi sediu, lucru care imbunatateste foarte mult comunicarea si controlul asupra activitatii fiecaruia.

Administrativul sau TESA este impartit pe departamente conform soclicitarilor pozitiilor ocupate, iar partea operationala este impartita in trei formatiuni: DTP, tipar si legatorie.
Departamentul de resurse umane este compus dintr-un inspector de resurse care se ocupa de recrutarea, angajarea, evaluarea si salarizarea personalului.

Numarul total de angajati in cele patru filiale este de 600.
Pentru Bucuresti numarul total de angajati este de 300. Pentru personalul TESA media de varsta este de 30 de ani si reprezinta 25 % din numarul total de angajati, iar pentru personalul operational media de varsta este cuprinsa intre 35 – 45 de ani, acestia reprezentand restul de 85% din procentul de 100%.

8.Cultura organizatiei
Cultura organizațională reprezintă acel cod de legi nescrise ce există într-o organizație. Ea cumulează atât valorile, normele, tradițiile, ceremoniile, cât și acțiunile în sine. Conceptul se bucură de o mai bună popularitate în Occident dar de curând și în România și se leagă mai mult de un domeniu relativ nou numit psihologia socială a muncii .

Potrivit autoarei, cultura organizației este cea care susține o bună funcționare a organizației. Cultura organizațională se formează atât prin intermediul angajaților care cooperează pentru atingerea unui scop comun cât și prin modul în care superiorii se află în relație cu ei. Un cercetător afirmă ,, organizația nu are cultură, ea este cultura,,

9.Cultura organizației G Canale & C S.A.
Chiar daca este o organizatie multinationala, cu sediul principal in Italia, pot afirma ca filiala deschisa in Romania si-a creat de-a lungul timpului o cultura si o identitate proprie. La aceasta transformare au participat toti angajatii romani, iar conducerea a sustinut procesul fiind constienti ca aceasta este singura cale spre cooperare si succes deoarece inca de la inceput investitorii italieni au avut un punct in minus in privinta integrarii in Romania.

Motivul a fost preluarea unei tipografii care a fost condusa mai multi ani de catre greci. Din aceasta cauza a fost nevoie de adoptarea unei perioade de tranzitie, pana a ajunge in stadiul actual.

Astfel conducerea a devenit mai cooperanta. Membrii companiei au fost nevoiti sa se gandeasca la solutii practice, sa propuna modalitati alternative de a face un lucru sau altul si sa gaseasca vointa de a lucra impreuna, romani si italieni, pentru obtinerea rezultatelor dorite.

Punctul de pornire a fost realizarea scopurilor colective prin exploatarea rezervorului de cunostinte, aptitudini si calitati intuitive ale tuturor membrilor organizatiei si prin inlocuirea „persoanelor cheie” din vechiul regim.Un punct forte a noi conduceri a fost formarea unei echipe tinere, cu ajutorul careia crearea unei noi culturi organizationale a venit de la sine, fiind supravegheata indeaproape de catre managementul direct.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Romana

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.