Organizatia inovativa - afacerea

1x punct

categorie: Management

nota: 9.72

nivel: Facultate

Conducerea inovativa presupune respectarea mai multor conditii, printre care:Luarea de catre intreprinzatorul inovator a unei decizii cu privire la rolul sau, domeniul de activitate si sistemul de relatii;Alcatuirea unei echipe de conducere, chiar inainte ca noua intreprindere sa aiba nevoie sau sa si-o poata permite;Concentrarea pe nevoile reale ale societatii;Planificarea si asigurarea resurselo[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Organizatia inovativa - afacerea

Conducerea inovativa presupune respectarea mai multor conditii, printre care:Luarea de catre intreprinzatorul inovator a unei decizii cu privire la rolul sau, domeniul de activitate si sistemul de relatii;Alcatuirea unei echipe de conducere, chiar inainte ca noua intreprindere sa aiba nevoie sau sa si-o poata permite;Concentrarea pe nevoile reale ale societatii;Planificarea si asigurarea resurselor.

In cadrul organizatiei inovative este posibil ca cel mai important pas spre conducerea inovativa sa fie alcatuirea unei echipe de conducere. Pentru fondatori acest pas este foarte important, pentru ca ei trebuie sa conduca spre succesul viitor.

Pe masura ce intreprinderea se dezvolta, rolurile si relatiile se schimba. Daca fondatorii refuza sa accepte aceasta situatie, afacerea se poate opri de tot. Ei pot si trebuie sa se schimbe odata cu intreprinderea respectiva. Multi n-au inteles la timp asta si au distrus si afacerea si s-au distrus si pe ei.

Intrebarile de baza pentru ei pot fi de genul: "De ce are nevoie, de acum incolo, intreprinderea (organizatia) din punct de vedere al conducerii?... (intrebarea este utila ori de cate ori apare o schimbare importanta in viata intreprinderii) Ce pot eu sa fac?... La ce necesitati ale firmei pot sa raspund eu onorabil?... Ce vreau eu sa fac, in ce cred?... Pentru ce anume sunt dispus sa-mi consum timpul?... Este aceasta o necesitate pentru firma?... Este contributia aceasta majora, esentiala, indispensabila?..." Raspunsurile pot fi diferite.

Afacerea depinde mult de motivatia, conducerea, competenta si entuziasmul initiatorilor. Unora le place sa inceapa afaceri, sa le dezvolte, dar nu le place sa le conduca. Frecvent este necesara gasirea partenerilor corespunzatori care sa se ocupe de conducerea problemelor administrative, financiare, de distribuire, de marketing, de vanzari si de personal. (12)

6.1. Necesitatea consultantei externe
Pentru intreprinzatorul inovator este important sa detina si sfaturi independente, obiective, din exterior. Cineva care nu este implicat in problema trebuie sa puna intrebari, sa revizuiasca decizii si sa impuna permanent satisfacerea necesitatilor de supravietuire pe termen lung ale intreprinderii prin concentrarea asupra pietei, prin furnizarea unor previziuni financiare, prin crearea unei echipe functionale de conducere.

Organizatia care introduce conducerea inovativa in strategiile si practicile sale poate deveni o mare afacere. Previzibilitatea si disciplina, alaturi de responsabilitate, insotesc organizatia spre succes.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Management

CAUTA REFERAT

TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.