Organizatia inovativa

1x punct

categorie: Management

nota: 9.60

nivel: Facultate

In cadrul organizatiei inovative este posibil ca cel mai important pas spre conducerea inovativa sa fie alcatuirea unei echipe de conducere. Pentru fondatori acest pas este foarte important, pentru ca ei trebuie sa conduca spre succesul viitor.

Pe masura ce intreprinderea se dezvolta, rolurile si relatiile se schimba. Daca fondatorii refuza sa accepte aceasta situatie, afacerea se [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Organizatia inovativa

In cadrul organizatiei inovative este posibil ca cel mai important pas spre conducerea inovativa sa fie alcatuirea unei echipe de conducere. Pentru fondatori acest pas este foarte important, pentru ca ei trebuie sa conduca spre succesul viitor.

Pe masura ce intreprinderea se dezvolta, rolurile si relatiile se schimba. Daca fondatorii refuza sa accepte aceasta situatie, afacerea se poate opri de tot. Ei pot si trebuie sa se schimbe odata cu intreprinderea respectiva. Multi n-au inteles la timp asta si au distrus si afacerea si s-au distrus si pe ei.

Intrebarile de baza pentru ei pot fi de genul: "De ce are nevoie, de acum incolo, intreprinderea (organizatia) din punct de vedere al conducerii?... (intrebarea este utila ori de cate ori apare o schimbare importanta in viata intreprinderii) Ce pot eu sa fac?... La ce necesitati ale firmei pot sa raspund eu onorabil?... Ce vreau eu sa fac, in ce cred?... Pentru ce anume sunt dispus sa-mi consum timpul?... Este aceasta o necesitate pentru firma?... Este contributia aceasta majora, esentiala, indispensabila?..." Raspunsurile pot fi diferite.

Afacerea depinde mult de motivatia, conducerea, competenta si entuziasmul initiatorilor. Unora le place sa inceapa afaceri, sa le dezvolte, dar nu le place sa le conduca. Frecvent este necesara gasirea partenerilor corespunzatori care sa se ocupe de conducerea problemelor administrative, financiare, de distribuire, de marketing, de vanzari si de personal. (12)

6.1. Necesitatea consultantei externe
Pentru intreprinzatorul inovator este important sa detina si sfaturi independente, obiective, din exterior. Cineva care nu este implicat in problema trebuie sa puna intrebari, sa revizuiasca decizii si sa impuna permanent satisfacerea necesitatilor de supravietuire pe termen lung ale intreprinderii prin concentrarea asupra pietei, prin furnizarea unor previziuni financiare, prin crearea unei echipe functionale de conducere.

Organizatia care introduce conducerea inovativa in strategiile si practicile sale poate deveni o mare afacere. Previzibilitatea si disciplina, alaturi de responsabilitate, insotesc organizatia spre succes.
6.2. Alcatuirea unei echipe manageriale

Frecvent se ajunge la situatia in care intreprinderea s-a impus pe piata, perspectivele sunt excelente si totusi firma nu se poate dezvolta la nivelul potentialului. Remediul consta in alcatuirea, din timp, a echipei manageriale. Aceste echipe nu pot fi facute peste noapte si, ca sa poata functiona, au nevoie de o perioada destul de lunga. Ele se bazeaza pe incredere si intelegere mutuala, iar pentru asta e nevoie in general de minim trei ani. Daca exista dorinta fondatorilor de a alcatui o echipa, atunci cand indicatorii economici obiectivi indica dublarea afacerii in cativa ani, este de datoria fondatorilor sa alcatuiasca o echipa manageriala de care intreprinderea va avea curand nevoie.

Mai intai, fondatorii si oamenii cheie ai firmei trebuie sa se gandeasca la activitatile foarte importante ale afacerii lor. Activitatile cheie nu se gasesc in carti. Ele apar din analiza situatiei concrete. Setul de intrebari utile le poate include si pe urmatoarele: "Care sunt zonele specifice de care depind supravietuirea si reusita acestei firme? (Majoritatea zonelor trebuie sa apara pe listele tuturor, dar daca exista divergente si deosebiri de pareri - si trebuie sa existe - acestea trebuie discutate foarte serios. Orice activitate care este considerata critica de catre un membru al grupului trebuie trecuta pe lista.

Exista doar doua activitati cheie care apar in toate organizatiile: conducerea oamenilor si a banilor. Restul trebuie sa fie stabilit de catre oamenii din intreprindere care cunosc intreprinderea, propriile locuri de munca, valorile si scopurile.) Care sunt activitatile la care ma pricep? Care sunt activitatile la care se pricep asociatii mei? (trebuie sa existe intelegere, dar si neintelegerile trebuie luate in serios). Care sunt activitatile pe care trebuie sa ni le asumam fiecare, in functie de capacitate? Ce i se potriveste fiecaruia?
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Management

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.