Organizatia europeana pentru cooperare economica

3x puncte

categorie: Economie

nota: 9.98

nivel: Facultate

La 17 iulie 1947 o conferinta europeana privind cooperarea economica s-a desfasurat in capitala Frantei . Aceasta conferinta mai este cunoscuta si subconferinta celor 16 avand in vedere numarul statelor participante.Statele participante la aceasta conferinta au fost urmatoarele:Austria ,Belgia ,Danemarca,Franta,Grecia,Italia,Irlanda,Islanda,Luxemburg,Norvegia ,Olanda,Portugalia,Marea Britanie,Sued[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Organizatia europeana pentru cooperare economica

La 17 iulie 1947 o conferinta europeana privind cooperarea economica s-a desfasurat in capitala Frantei . Aceasta conferinta mai este cunoscuta si subconferinta celor 16 avand in vedere numarul statelor participante.Statele participante la aceasta conferinta au fost urmatoarele:Austria ,Belgia ,Danemarca,Franta,Grecia,Italia,Irlanda,Islanda,Luxemburg,Norvegia ,Olanda,Portugalia,Marea Britanie,Suedia,Elvetia si Turcia.

Scopul acestei conferinte a constatat in elaborarea unui plan de reconstructie a Europei si evaluarea ajutorului extern necesar in acest sens.In acord cu planul Marshall,conferinta a pledat pentru instituirea unei organizatii europene permanente insarcinata cu implementarea programului comun de redresare si repartizare a ajutorului financiar American ,astfel la 16aprilie 1948 la Paris a fost semnat Tratatul Constitutiv al Primei Organizatii europene dupa cel de-al doilea razboi mondial .

Aceasta organizatie avand ca state occidentala fiind deschis celorlalte state.Statele semnatare au fost urmatoarele:
Austria,Belgia,Danemarca,Franta,Grecia,Irlanda,Islanda,Italia,Luxemburg,Norvegia,Olanda,Portugalia,Marea Britanie ,Suedia,Elvetia,Turcia,Spania si Republica Federala Germana.
Orasul Trieste a fost initial in calitate de zona libera anglo-american ,ulterior acest teritoriu revenind la Italia ,iar Statele Unite si Canada au beneficiat de statutul de tari associate,sediul acestei organizatii era la Paris.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.