Organizarea structurala a unitatii economice

5x puncte

categorie: Economie

nota: 9.98

nivel: Facultate

i,A Organizarea structurala consta in gruparea functiunilor, actiunilor, atributiilor si sarcinilor in functie de anumite criterii si repartizarea acestora in subdiviziuni organizatorice, in scopul realizarii lor, pe grupuri de persoane, in vederea asigurarii unor conditii cat mai bune pentru indeplinirea obiectivelor unitatii economice. Rezultatul organizarii structurale il reprezinta structura o[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Organizarea structurala a unitatii economice

i,A Organizarea structurala consta in gruparea functiunilor, actiunilor, atributiilor si sarcinilor in functie de anumite criterii si repartizarea acestora in subdiviziuni organizatorice, in scopul realizarii lor, pe grupuri de persoane, in vederea asigurarii unor conditii cat mai bune pentru indeplinirea obiectivelor unitatii economice. Rezultatul organizarii structurale il reprezinta structura organizatorica.

i,A Structura organizatorica se defineste ca ansamblul posturilor, al subdiviziunilor organizatorice si al relatiilor dintre acestea astfel constituite si reglementate incat sa asigure premisele organizatorice necesare obtinerii performantelor prestabilite.
Structura organizatorica prezinta doua mari parti: structura organizatorica de management (functionala) si structura organizatorica de productie (operationala).

i,A Structura manageriala (functionala) reuneste ansamblul posturilor din sistemul de management, compartimentelor functionale si relatiile organizatorice astfel constituite incat sa se asigure conditii economice, tehnice si de personal necesare desfasurarii procesului managerial si a proceselor de executie.
i,A Structura organizatorica de productie (operationala) desemneaza totalitatea posturilor, compartimentelor si relatiilor organizatorice prin care se asigura realizarea directa a produselor si serviciilor care intra in obiectul de activitate al unitatii economice.

i,A Prezentate intr-o succesiune logica aceste componente sunt: postul, functia, compartimentul, relatiile organizatorice, ponderea ierarhica si nivelul ierarhic.
i,A Postul reprezinta cea mai simpla subdiviziune organizatorica si poate fi descris prin ansamblul obiectivelor, sarcinilor, competentelor si responsabilitatilor asociate, care, in mod permanent, revin spre exercitare la locul de munca al unui salariat.
Obiectivele postului se realizeaza prin sarcini si atributii.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.