Organizarea structurala

3x puncte

categorie: Management

nota: 9.80

nivel: Facultate

Autorizarea pentru prestarea de servicii se elibereaza pe baza atestarii capacitatii profesionale specifice activitatii respective.
Intreprinderile asociate sunt entitatile care convin sa aduca in comun o contributie (in bani sau natura) in vederea constituirii unui capital social cu ajutorul caruia, in continuare, prin procesare productiva, sa se realizeze profit, urmand ca acesta sa se pa[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Organizarea structurala

Autorizarea pentru prestarea de servicii se elibereaza pe baza atestarii capacitatii profesionale specifice activitatii respective.
Intreprinderile asociate sunt entitatile care convin sa aduca in comun o contributie (in bani sau natura) in vederea constituirii unui capital social cu ajutorul caruia, in continuare, prin procesare productiva, sa se realizeze profit, urmand ca acesta sa se partajeze intre asociati.
Majoritatea intreprinderilor asociative sunt forme simple de asociere in care raspunderea este nelimitata si solidara.

Intreprinderile personale sunt entitatile infiintate fiecare de cate un proprietar care organizeaza si conduce in nume personal activitatile productiv-economice sau de servicii. Raspunderea este nelimitata, situatie in care proprietarul raspunde de intreaga infrastructura si, in totalitatea sa, de sistemul relational, nu numai cu capitalul investit in intreprinderea respectiva. Intreprinzatorul este persoana fizica sau juridica supusa riscului de a organiza, desfasura si dezvolta o afacere sau activitate profitabila.

Firma este un element de identificare a unei intreprinderi si consta in denumirea unui comerciant care este inmatriculat la registrul comertului. Firma este necesara, din punct de vedere administrativ, pentru evidenta si control. Uzual in limbajul economic comun, termenul "firma" este utilizat si in intelesul mai larg de "intreprindere".
Compania este o entitate economica de mare dimensiune cu caracter de trust monopolist, de regula cu profit industrial, comercial, de transport, turistic s.a.

Corporatia este o forma specifica de organizare a activitatii economice. Initial, acest tip de organizare poarta denumirea de "breasla", fiind constituita cu scopul de a promova interesele si drepturile profesionale ale membrilor sai. In contemporaneitate, corporatiile sunt organizate sub forma societatilor comerciale pe actiuni. De regula, corporatia este o mare firma (intreprindere) care, prin pozitia si forta ei pe piata, are un rol important in viata economica a unei tari.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Management

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.