Organizarea sistemului imun

5x puncte

categorie: Medicina

nota: 9.86

nivel: Facultate

Limfocitele T pot activa (n. ed. alte) limfocite T prin APC. APC au din abundenta receptori pentru opsonine si pot capta antigene timodependente opsonizate, pe care le endociteaza si le prelucreaza. In urma acestei prelucrari rezulta epitopi, iar dintre acesti epitopi sunt selectati epitopii imunodominanti, care sunt expusi pe APC in context MHC (presc. Major Histocompatibility Complex). Un alt mo[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Organizarea sistemului imun

Limfocitele T pot activa (n. ed. alte) limfocite T prin APC. APC au din abundenta receptori pentru opsonine si pot capta antigene timodependente opsonizate, pe care le endociteaza si le prelucreaza. In urma acestei prelucrari rezulta epitopi, iar dintre acesti epitopi sunt selectati epitopii imunodominanti, care sunt expusi pe APC in context MHC (presc. Major Histocompatibility Complex). Un alt motiv pentru care prezenta APC este obligatorie il constituie faptul ca limfocitele T recunosc doar determinanti antigenici liniari.

3. cooperarea celulara si activarea care rezulta pentru generarea unui RI eficient sunt bidirectionale. Cele doua celule se stimuleaza reciproc. Din acest punct de vedere distingem doua tipuri de activari:
a) Activarea anterograda se realizeaza dinspre APC spre limfocitele T fiind urmata de activare metabolica a limfocitelor T. Se numeste anterograda pentru ca ea se exercita in acelasi sens cu prezentarea si recunoasterea antigenului. Activarea anterograda presupune transmiterea spre limfocitele T a unor semnale. Doua cai sunt mai importante pentru aceasta transmitere:

I. Calea TcR-CD3 este utilizata in cazul recunoasterii antigenice; semnalele transmise pe aceasta cale determina activarea metabolica a limfocitelor T si stimularea diviziunii mitotice a limfocitelor T antigen-specifice, cu cresterea numarului de celule al clonei antigen-specifice (expansiune clonala);
II. Calea accesorie CD80-CD28 de activare anterograda se realizeaza prin CD28. Receptorul CD28 de pe membrana limfocitului T se activeaza in urma legarii cu CD80 de pe membrana APC. Realizarea complexului CD80-CD28 costituie semnalul activator, care initiaza maturarea functionala a limfocitului T, in urma careia rezulta limfocitul T activat. Limfocitele T activate:
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.