Organizarea si securitatea circulatiei rutiere

7x puncte

categorie: Diverse

nota: 10.00

nivel: Facultate

In 1909, in Europa sunt adoptate primele reguli ale circulatiei rutiere internationale alcatuite din 4 semne: intersectie de drumuri, intersectie cu cale ferata, drum defectat, drum in curba.
In prezent pe teritoriul RM sunt in vigoare Regulile Circulatiei Rutiere adoptate prin Hotarirea Guvernului nr.713 intrate in vigoare la 5 octombrie 1999. Ele corespund regulilor circulatiei rutiere in[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Organizarea si securitatea circulatiei rutiere

In 1909, in Europa sunt adoptate primele reguli ale circulatiei rutiere internationale alcatuite din 4 semne: intersectie de drumuri, intersectie cu cale ferata, drum defectat, drum in curba.
In prezent pe teritoriul RM sunt in vigoare Regulile Circulatiei Rutiere adoptate prin Hotarirea Guvernului nr.713 intrate in vigoare la 5 octombrie 1999. Ele corespund regulilor circulatiei rutiere internationale. Orice schimbare in RCR a RM nu trebuie sa contravina cu RCRI.

In prezent circulatia rutiera a devenit un adevarat pericol pentru omenire. In anul 2003 au decedat 1240000 persoane in accidente rutiere. Pe zi din cauza accidentelor rutiere mor aproximativ 3000 persoane.Fiecare al 5-lea decedat in Europa are virsta de 25 ani. Insa gravitatea accidentelor in tarile CSI este de 3-4 ori mai ridicata decit in statele dezvoltate.In municipiul Chisinau , anul curent, pe parcursul a 9 luni au fost comise 2475 accidente rutiere cu 254 decedati.In fiecare an in RM isi pierd viata in accidente rutiere aproximativ 1000 locuitori.

In comparatie cu alte moduri de transport distanta medie la care se petrece un accident rutier: TA - 67 km, TAer - 185 km, TN - 540 km, TF - 770 km.Toti agentii economici au in obiectul lor de activitate transportul in toate cazurile de accidente de circulatie in care au fost angajate autovehicule din administrare vor intreprinde o investigatie pe linia administrativa indiferent de gradul accidentului. Deseori este implicat specialistul raspunzator de serviciul securitatii circulatiei la intreprindere.

Persoana data efectueaza cercetarea accidentului rutier la locul de savirsire in baza actelor intocmite de agentul circulatiei rutiere. In cazul cind accidentul rutier nu a fost documentat de agentii circulatiei rutiere el intocmeste urmatoarele documente:In cazul cind sunt persoane decedate, traumate, pagube materiale esentiale, cercetarea se petrece de organele de ancheta in conformitate cu Codul Penal. In caz de pagube neesentiale cercetarea se petrece de catre lucratorii sectiilor de anchetare preventiva, in conformitate cu Codul Contraventiilor Administrative si C.Penal.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.