Organizarea si executarea lucrarilor de intretinere si reparatii la vagonul EACS

3x puncte

categorie: Diverse

nota: 10.00

nivel: Facultate

In comparatie cu vechile vagoane de marfa descoperite pe patru osii, vagonul E.A.C.S. se caracterizeaza prin constructia sa complet metalica si prin parametrii tehnici superiori, in special pentru descarcarea mecanizata a marfurilor transportate.In acest scop podeaua vagonului este prevazuta cu o serie de clape articulate de lonjeronul central al vagonului si care in timpul descarcarii automate, o[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Organizarea si executarea lucrarilor de intretinere si reparatii la vagonul EACS

In comparatie cu vechile vagoane de marfa descoperite pe patru osii, vagonul E.A.C.S. se caracterizeaza prin constructia sa complet metalica si prin parametrii tehnici superiori, in special pentru descarcarea mecanizata a marfurilor transportate.In acest scop podeaua vagonului este prevazuta cu o serie de clape articulate de lonjeronul central al vagonului si care in timpul descarcarii automate, ocupa o pozitie inclinata cu 25...50, astfel incat intreaga podea a vagonului ia forma de sa cu coama la mijloc,permitand ca marfa transportata sa se scurga in buncar de o parte si de alta a vagonului.

Cutia Vagonului este prevazuta cu pereti inalti si cu cate doua usi duble de fiecare paret laterala a vagonului.Aceasta constructie permite ca vagonul sa se adapteze si la transportul marfurilor voluminoase( lemne de fos, cherestea), fara a mai fi necesara utilizarea de tepuse sau alte dispozitive speciale.Vagonul poate fi descarcat automat si prin culbutare laterala sau frontala.Pentru culbutarea frontala peretii frontali ai vagonului sunt de constructie rabatabila, fiind articulati la partea superioara a cutiei si zavorati cu dispozitive speciale la partea inferioara.Pentru toate aceste caracteristici constructive, vagonul de marfa E.A.C.S. poate fi considerat carausul ideal al transporturilor pe calea ferata.

2.1.Vagonul este prevazut cu patru usi laterale duble ( cate doua usi de fiecare parte laterala a vagonului).Fiecare usa dubla este formata din doua usi simple, respectiv din usa stanga si usa dreapta, articulate de stalpii cutiei vagonului cu balamale ( cate trei balamale pentru fiecare usa)
2.2.Cele doua usi se inchid la mijloc cu ajutorul unui dispozitiv special format din: axul inchizator montat pe usa stanga cu ajutorul etrierelor de fixare si prevazut la capete cu un inchizator care patrunde in fixatorul inchizator ( inferior si superior).

2.3.Pentru deschiderea usilor dispozitivul este prevazut cu un maner, articulat cu axul inchizator.In pozitia inchis (poz.1), manerul este introdus in clema, iar pentru deschidere se deplaseaza manerul in poz.2 apoi se trage in exterior, rotindu-se cu 90 ata axul, cat si inchizatoarele.Prin aceasta rotatie zavoarele ies din fasa inchizatoarelor si astfel cele doua usi se pot deschide.
2.4.Pentru ca axul anchizatorului sa nu se deplaseze in jos sub greutatea proprie, acesta este prevazut cu un limitator sub forma de inel sudat direct pe ax, astfel incat prin intermediul lui axul se reazema de etrier.

2.5.toate articulatiile si piesele in frecare ale dispozitivului de inchidere si manevrare a usilor laterale trebuie unse periodic in exploatare pentru ca acestea sa functioneze usor si sa evite blocarea lor datorita oxidarii.
3.1.Peretii frontali ai vagonului sunt construiti sub forma de usa cu deschiderea in sus. Fixarea lor de peretii laterali se face la partea superioara prin articulatii si la partea inferioara prin dispozitivul de inchidere compus dintr-un ax prevazut la capete manerele cotite, care in pozitia inchisa patrund in carlige si apoi sunt asigurate cu inele.

3.2.Pentru deschiderea peretelui frontal se procedeaza astfel: se retrag inelele din fata manerelor, apoi se rotesc manerele, astfel incat acestea sa iasa din carlige. In felul acesta peretele frontal este deszavorat la partea inferioara si se poate deschide in afara, rotindu-se in articulatiile superioare sub greutatea marfii in cazul descarcarii vagonului prin culbutare frontala.
3.3.Peretii frontali sunt astfel articulati la partea superioara incat ei se pot demonta usor numai prin simpla ridicare na cand buloanele articulatiilor ies din suporturile respective. Aceasta demontare este posibila numai dupa ce s-a deschis peretele frontal la partea inferioara.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.