Organizarea si executarea activitatilor de pachetizarepaletizare si containerizare

7x puncte

categorie: Management

nota: 10.00

nivel: Facultate

Pachetizarea reprezinta tehnica de grupare, prin legare si consolidare, a mai multor bunuri materiale la un loc, intr-o singura incarcatura, de dimensiuni sporite in ceea ce priveste greutatea si gabaritul.
Paletizarea reprezinta tehnica de grupare a mai multor bunuri materiale pe un suport numit paleta.Prin incarcatura unitara paletizata se intelege incarcatura realizata din unul sau m[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Organizarea si executarea activitatilor de pachetizarepaletizare si containerizare

Pachetizarea reprezinta tehnica de grupare, prin legare si consolidare, a mai multor bunuri materiale la un loc, intr-o singura incarcatura, de dimensiuni sporite in ceea ce priveste greutatea si gabaritul.
Paletizarea reprezinta tehnica de grupare a mai multor bunuri materiale pe un suport numit paleta.Prin incarcatura unitara paletizata se intelege incarcatura realizata din unul sau mai multe bunuri materiale, impachetate sau neimpachetate, aranjate si
legate pe o paleta in vederea manipularii, transportului si depozitarii (stivuirii).

Prin incarcatura unitara nepaletizata se intelege
incarcatura ansamblata, prevazuta cu dispozitive care permit manipularea mecanizata din cel putin doua laturi opuse, cu motostivuitorul sau cu autocamionul cu oblon ridicator, precum si manipularea cu ajutorul dispozitivelor de ridicare pe deasupra. Containerizarea reprezinta tehnica de grupare a mai multor bunuri materiale intr-un mijloc numit container.

Prin incarcatura unitara containerizata se intelege incarcatura realizata din unul sau mai multe bunuri materiale, impachetate/neimpachetate, paletizate/ nepaletizate, dispusa intr-un container care are dispozitive mecanice de manipulare.Prin bunuri materiale in vrac se inteleg bunurile materiale, singulare sau impachetate ale caror dimensiuni sau greutati impiedica manipularea unitara a acestora.

Caracteristicile tehnico-constructive ale mijloacelor de paletizare si containerizare trebuie sa asigure realizarea de module privind depozitarea acestora pe verticala si orizontala si/sau compatibilitate intre acestea, indiferent de tipul mijloacelor folosite. De asemenea, sa asigure posibilitatea ca mijloacele de paletizare si containerizare sa fie manipulate cu mijloace mecanizate si/sau manuale, fara sa fie necesara efectuarea de interventii majore asupra organelor de lucru ale acestora, in vederea realizarii de modificari ale gabaritului (constructive).
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Management

CAUTA REFERAT

TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.