Organizarea productiei in sectiile de baza

5x puncte

categorie: Diverse

nota: 9.87

nivel: Facultate

Principiul proportionalitatii subliniaza necesitatea unei anumite proAZportii in functie de productivitatea muncitorilor sau de randamentul utilaAZjului respectiv in vederea asigurarii continuitatii si ritmicitatii in orgaAZnizarea procesului de productie.
Paralelismul in organizarea productiei Consta in executarea simultana a diferite parti ale unui produs sau ale produselor necesare p/u a[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Organizarea productiei in sectiile de baza

Principiul proportionalitatii subliniaza necesitatea unei anumite proAZportii in functie de productivitatea muncitorilor sau de randamentul utilaAZjului respectiv in vederea asigurarii continuitatii si ritmicitatii in orgaAZnizarea procesului de productie.
Paralelismul in organizarea productiei Consta in executarea simultana a diferite parti ale unui produs sau ale produselor necesare p/u asamblarea lor.
Kpar=Dparalel/Dsuccesiv

in care Dpar, Dsuc - durata ciclului de productie pentru imbinarea paralela si respectiv succesiva.
Principiul liniei drepte - proiectarea desfasurarii procesului tehnoAZlogic, astfel incat sa se asigure cel mai scurt drum in trecerea diferitelor materii prime sau auxiliare de la o sectie la alta.
MaAZrimea acestui coeficient trebuie sa tinda^spre 1,
Principiul continuitatii consta in asigurarea desfasurarii procesului de productie fara intreruperi sau cu intreruperi cat mai mici in timp, pe toate fazele procesului de productie.

Principiul ritmicitatii exprima repartizarea periodicitatii procesului de productie care asigura acelasi rezultat la aceleasi intervale de timp.Pentru solutionarea problemelor care apar la liniile de fabricatie, se impune stabilirea in mod rational a unor indicatori principali ca:/ ritmul mediu al fabricatiei;
- sincronizarea posturilor;
% numarul de utilaje, numarul de muncitori.

Ritmul mediu reprezinta intervalul de timp ce separa lansarea in fabriAZcatie a doua piese identice, succesive.
3.2. Tipurile de productie
Pentru a organiza in cadrul unei intreprinderi industriale activitatile de productie si a le dirija cu success, o importanta deosebita o are tipul de productie acceptat.
Tipul de productie reprezinta totalitatea factorilor cu caracter tehnic si organizatoric ce caracterizeaza nomenclatura productiei fabricate, gradul ei de stabilitate, volumul productiei, gradul de specializare a intreprinderii luate in ansamblul ei,

tipuri de productie
individuala - produsul este complex si trebuie fabricat intr-un singur exemplar sau intr-un numar foarte mic de exemplare, de exemplu, constructia unui imobil, a unei nave. In consecinta, trebuie sa fie pusa in aplicare o organizare specifica a productiei, pe o durata limitata.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.