Organizarea licitatiilor de cumparare in cadrul municipiului Bucuresti

3x puncte

categorie: Finante-banci

nota: 9.68

nivel: Facultate

Scopul principal al IAS 17 il constituie definirea si prezentarea informatiilor referitoare la operatiunile de leasing financiar. Operatiunile de leasing financiar sunt un exemplu specific al contabilitatii bazata pe principiul prevalentei economicului asupra formei juridice a tranzactiilor. Operatiunile de leasing financiar constituie, in esenta, achizitionarea unui activ utilizand un imprumut ga[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Organizarea licitatiilor de cumparare in cadrul municipiului Bucuresti

Scopul principal al IAS 17 il constituie definirea si prezentarea informatiilor referitoare la operatiunile de leasing financiar. Operatiunile de leasing financiar sunt un exemplu specific al contabilitatii bazata pe principiul prevalentei economicului asupra formei juridice a tranzactiilor. Operatiunile de leasing financiar constituie, in esenta, achizitionarea unui activ utilizand un imprumut garantat cu respectivul activ.

Toate aceste aspecte sunt reglementate in legislatia nationala prin O.M.F.P. nr. 1121/2006, publicat in M.Of. nr. 602 din 12.07.2006. Ordinul cuprinde prevederi referitoare la aplicarea IFRS, avand in vedere prevederile art. 4 din O.M.F.P. nr. 907/2005 privind aprobarea categoriilor de persoane juridice care aplica reglementari contabile conforme cu Standardele Internationale de Raportare Financiara.

Implementarea IFRS in Romania a fost demarata in anul 2006, institutiile de credit fiind obligate ca, pentru anul fiscal 2006, sa intocmeasca, suplimentar, un set de situatii financiare conforme cu IFRS. Aceste situatii au un rol informativ, atat pentru propria conducere a institutiei, cat si pentru diversi utilizatori, dintre care sunt excluse institutiile statului.

In definirea si recunoasterea activelor conform Standardelor Internationale de Contabilitate se porneste de la doua criterii: beneficiile economice viitoare si evaluarea credibila.Pentru a demonstra ca un element satisface primul criteriu de recunoastere ca activ, intreprinderea trebuie sa aprecieze gradul de corectitudine al fluxului beneficiilor viitoare economice pe baza evidentei disponibile in momentul contabilizarii initiale.

Existenta unei certitudini suficiente este probata de asigurarea pe care intreprinderea o are in privinta obtinerii avantajelor atasabile activului in cauza si de faptul ca aceasta isi va asuma riscurile aferente activului. In general aceasta asigurare nu va exista decat atunci cand riscurile si avantajele au fost transferate intreprinderii.Cel de-al doilea criteriu de recunoastere, evaluarea credibila a costului activului, este mai usor de satisfacut deoarece in cazul achizitiilor se cunoaste pretul de achizitie sau cheltuielile ocazionate de achizitie sunt identificabile in mod cert.

In cazul obtinerii activelor din productia proprie, evaluarea fiabila a costului poate fi realizata pornind de la tranzactiile incheiate cu tertii pentru achizitionarea de materii prime, angajarea de personal si folosirea fortei de munca angajata, alte intrari efectuate in procesul de productie care genereaza costuri. Cele doua criterii de recunoastere a activelor se nuanteaza in practica in functie de categoria de active.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Finante-banci

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.