Organizarea invatamantului militar romanesc

3x puncte

categorie: Istorie

nota: 9.63

nivel: Facultate

De aceea, se apreciaza ca formarea cadrelor, perfectionarea pregatirii lor, invatamantul militar in consecinta, constituie factori determinanti ai asigurarii fortei combative a armatei.
Reorganizarea si modernizarea invatamantului militar au fost concepute in corelare cu traditiile scolii militare romanesti, cu programul de reforma existent la nivelul invatamantului national, cu Legea invat[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Organizarea invatamantului militar romanesc

De aceea, se apreciaza ca formarea cadrelor, perfectionarea pregatirii lor, invatamantul militar in consecinta, constituie factori determinanti ai asigurarii fortei combative a armatei.
Reorganizarea si modernizarea invatamantului militar au fost concepute in corelare cu traditiile scolii militare romanesti, cu programul de reforma existent la nivelul invatamantului national, cu Legea invatamantului, in consens cu optiunea Romaniei pentru integrare euroatlantica. In acest scop, s-a desfasurat un amplu proces de evaluare a starilor trecute si a celor prezente ale invatamantului militar, cautand ca acesta sa se adapteze statelor dezvoltate (S.U.A., Franta, Germania, Marea Britanie).

Reforma invatamantului militar romanesc nu inseamna trecerea de la un sistem prost la unul bun, ci de la un sistem bun in anumite circumstante, la un sistem bun in circumstante radical modificate. Esenta reformei este adaptata sistemului invatamantului militar la situatia si evolutiile actuale si viitoare din armata si societate.1
Restructurarea invatamantului militar continua pe mai multe planuri si directii, cu finalitati specifice. Ea are in vedere schimbarea unor mentalitati, a modului de organizare si functionare a sistemului de invatamant in conformitate cu noile obiective ale strategiei de securitate nationala si vizeaza aspecte de o mare importanta cum sunt:

organizarea sistemului de invatamant, managementul, planificarea educatiei, cadrul legislativ specific, formarea si perfectionarea personalului didactic, statutul invatamantului militar in raport cu celelalte sectoare ale vietii militare. Enumerarea acestor domenii pun in evidenta faptul ca restructurarea nu este impusa, ci constientizata si inglobeaza o uriasa activitate de inovatie, incepand cu baza sistemului.

Elaborarea strategiei de restructurare a invatamantului militar este precedata de analiza sistemului actual, a traditiei si experientei proprii acumulate, dar si a altor armate, in special cele care intra in componenta N.A.T.O. si aceasta pentru realizarea interoperabilitatii armatei noastre cu Alianta Nord-Atlantica.
In conformitate cu prevederile Doctrinei Operationale a Trupelor de Uscat,2 obiectivul fundamental al invatamantului militar romanesc il constituie formarea, specializarea si perfectionarea cadrelor militare in activitate si in rezerva.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Istorie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.