Organizarea intreprinderii

7x puncte

categorie: Economie

nota: 10.00

nivel: Liceu

Structura organizatorica a oricarei firme (intreprinderi) trebuie analizata, insa, atat sub aspect formal cat si informal. Cele doua tipuri de organizare coexistenta, se modifica in timp si au in vedere anumite obiective.Structura organizatorica informala cuprinde persoanele ce-si desfasoara activitatea in aceeasi intreprindere (firma) si relatiile ce se stabilesc spontan intre acestea in functie [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Organizarea intreprinderii

Structura organizatorica a oricarei firme (intreprinderi) trebuie analizata, insa, atat sub aspect formal cat si informal. Cele doua tipuri de organizare coexistenta, se modifica in timp si au in vedere anumite obiective.Structura organizatorica informala cuprinde persoanele ce-si desfasoara activitatea in aceeasi intreprindere (firma) si relatiile ce se stabilesc spontan intre acestea in functie de teluri comune, varsta, etnie, pasiuni comune etc., in vederea satisfacerii unor nevoi individuale sau de grup.

Structura informala are o instabilitate pronuntata si are rol autoreglator (prin actiuni compensatorii) in functionalitatea grupului.
Orice persoana poate fi membra in mai multe grupuri informale, dar poate detine numai un post in structura formala.Structura informala poate fi identificata prin intermediul hartii interactiunilor si a sociogramei, managerul putand utiliza grupurile in interesul firmei. Structura organizatorica formala se instituie prin documente oficiale si este obligatorie ca instrument de conducere al intreprinderii, avand la baza norme, reguli si principii clare.

Din perspectiva abordarii valorii intreprinderii ca afacere in curs de derulare49, cea mai mare importanta, in analiza, o are posibilitatea firmei de a produce venituri, de a obtine profit, prin ceea ce este, prin insasi structurile sale si premisele de a-si mentine locul pe piata, impreuna cu intregul sistem de relatii pe care le-a stabilit cu mediul.Tendintele internationale si eficientizarea maxima a structurilor organizatorice au in vedere, dupa cum s-a precizat si intr-un alt subcapitol, structuri organice, intr-un sistem deschis, apelandu-se la relatii de natura participativa.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.