Organizarea in timp a productiei intreprinderii

5x puncte

categorie: Economie

nota: 9.80

nivel: Facultate

Durata lucrarilor de pregatire - incheiere reflecta intervalul de timp destinat efectuarii unor lucrari de pregatire a inceperii productiei la fiecare loc de munca (ca de exemplu, reglarea utilajelor, studierea desenelor de executie ale produsului, alimentarea locului de munca cu materii prime, echipamente tehnologice etc.) si de incheiere a acesteia (cum ar fi, predarea produselor la control, rea[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Organizarea in timp a productiei intreprinderii

Durata lucrarilor de pregatire - incheiere reflecta intervalul de timp destinat efectuarii unor lucrari de pregatire a inceperii productiei la fiecare loc de munca (ca de exemplu, reglarea utilajelor, studierea desenelor de executie ale produsului, alimentarea locului de munca cu materii prime, echipamente tehnologice etc.) si de incheiere a acesteia (cum ar fi, predarea produselor la control, readucerea locului de munca la starea initiala s.a.).

Aceste lucrari se executa o singura data pentru un lot de produse si, ca urmare, durata lor se stabileste pentru intregul lot lansat in productie. In aceste conditii, cota - parte din timpul de pregatire - incheiere ce revine pe o unitate de produs depinde de marimea lotului respectiv.
In productia de masa si de serie mare, datorita volumului foarte mare al productiei executate din fiecare produs, timpul de pregatire - incheiere unitar este neglijabil si nu se ia in calcul pentru determinarea duratei ciclului de productie.

Durata proceselor naturale apare in durata ciclului de productie numai la produsele a caror executare impune actiunea unor factori naturali, atunci cand aceste procese nu se efectueaza in paralel cu alte stadii.
Durata operatiilor de control si durata activitatilor de transport intern se iau in considerare pentru stabilirea duratei ciclului de productie numai atunci cand lucrarile respective necesita efectuarea unor cheltuieli de timp de munca relativ mari si nu se executa in paralel cu operatiile tehnologice sau in perioada intreruperilor programate.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.