Organizarea hotelului

7x puncte

categorie: Management

nota: 10.00

nivel: Facultate

Punerea in valoare a obiectivelor presupune realizarea unei diversitati de sarcini, avand scop asigurarea unui sejur placut oaspetelui in conditii de rentabilitate pentru hotel.
Un ansamblu de sarcini formeaza o funciune.
Studiul functiunilor presupune discompunerea activitatii globale a hotelului in functiuni elimentare.Fiecare din functiuni trebue corespunda unui centru de responsa[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Organizarea hotelului

Punerea in valoare a obiectivelor presupune realizarea unei diversitati de sarcini, avand scop asigurarea unui sejur placut oaspetelui in conditii de rentabilitate pentru hotel.
Un ansamblu de sarcini formeaza o funciune.
Studiul functiunilor presupune discompunerea activitatii globale a hotelului in functiuni elimentare.Fiecare din functiuni trebue corespunda unui centru de responsabilitate sau de gestiune.

Structura organizatorica - reprezinta ansamblul compartimentelor existente intr-o intreprindere si a relatiilor desemnate a avea loc intre acestea in scopul facilitarii utilizarii resurselor si realizareii obiectivelor stabilite.
Elementele componente ale structurii organizatorice sunt: functiile personalului, posturile, compartimentele, ponderea ierarhica, nivelurile ierarhice si relatiile organizatorice.

Functiile personalului reunesc ansamblul atributiilor si sarcinilor omogene ce revin fiecarui individ in vederea desfasurarii activitatilor necesare realizarii obiectivelor derivate din obiectivele generale ale organizatiei. In raport cu natura si complexitatea responsabilitatilor si competentelor pe care le includ, functiile pot fi de conducere si de executie. Particularizarea functiei la nivelul fiecarui loc de munca formeaza- postul, unitate de baza a structurii organizatorice.(postul - este ansamblul obiectivelor, cu sarcinile, competentele, responsabilitatile asociate, care revin spre executare, in mod regulat, unei persoane angajate la intreprindere ).

Pentru toate posturile din intreprindere se intocmesc fise ale postului, documente pe baza carora se asigura selectarea personalului, normarea muncii, promovarea, retribuirea.
Compartimentul (denumire generica pentru: servicii, birouri, puncte de vanzare, unitati operative, raioane, sectii, departamente, locuri de munca, magazine, depozite, puncte de lucru, ateliere etc.) - reprezinta un ansamblu de mijloace materiale, umane si financiare, constituit pentru a exercita unele activitati sub autoritatea unui responsabil.

In functie de modul de participare la realizarea obiectivelor intreprinderii compartimentele pot fi functionale(departament administratie generala, departament marketing-vanzari si altele.) -contribue in mod indirect la atingerea scopurilor firmei si operationale ( departament cazare, alimentatie, departament excursii etc ) asigura in mod direct atingerea obiectivelor intreprinderii.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Management

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.