Organizarea executivului conform constitutiilor Romaniei - Spaniei - Italiei - Fratei

1x punct

categorie: Economie

nota: 9.00

nivel: Facultate

În România- Guvernul potrivit programului său de guvernare acceptat de Parlament, asigură realizarea politicii interne și externe a țării și exercită conducerea generală a administrației publice. În îndeplinirea atribuțiilor sale, Guvernul cooperează cu organismele sociale interesate. În ce privește structura Guvernului, Constituția cuprinde o singură reglementare ce face trimitere la legea organi[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Organizarea executivului conform constitutiilor Romaniei - Spaniei - Italiei - Fratei

În România- Guvernul potrivit programului său de guvernare acceptat de Parlament, asigură realizarea politicii interne și externe a țării și exercită conducerea generală a administrației publice. În îndeplinirea atribuțiilor sale, Guvernul cooperează cu organismele sociale interesate. În ce privește structura Guvernului, Constituția cuprinde o singură reglementare ce face trimitere la legea organică.

„ Guvernul este alcătuit din Prim-ministru, miniștrii și alți membrii stabiliți prin lege organică ”. Această lege ( Legea 90/2001), a apărut în aprilie 2001, până atunci fiind în vigoare Legea 37/1990, anterioară Constituției.

Conform vechii legi, Guvernul este alcătuit din Prim-ministru, miniștrii și alți Secretari de Stat.În Italia- Președintele Consiliului de Miniștri direcționează politica generală a Guvernului și răspunde de aceasta. El menține unitatea de orientare politică și administrativă, ajutând și coordonând activitatea miniștrilor.

Miniștrii sunt responsabili solidari pentru actele Consiliului de Miniștrii și individual pentru actele departamentelor lor. Potrivit Constituției italiene, Guvernul se compune din Președinte și din miniștrii.Totodată, prevede că organizarea președinției Consiliului de Miniștrii,numărul,atribuțiile și organizarea ministerelor se stabilesc prin lege.

În realitate, doar numărul și atribuțiile ministerelor se stabilesc prin lege.În practica guvernamentală italiană, se întâlnesc numeroși miniștrii fără portofoliu care fac parte din Guvern.
Există și subsecretari de stat care, sunt adjuncți de miniștrii și au rolul de a-i ajuta la conducerea ministerului respectiv, fără însă a face parte din Consiliul de Miniștrii.

În Franța- S-a stabilit ca obicei numirea unor miniștrii delegați aflați ca și secretarii de stat în subordinea unui ministru, dar care au dreptul să participe la ședințele Consiliului de Miniștrii.
În practica guvernamentală franceză se utilizează și titlul de ministru de stat, care are un caracter onorific și se acordă unora dintre miniștrii la aprecierea primului-ministru sau a Președintelui Republicii.

Suplinirea Primului-ministru în caz de absență se face de către unul dintre miniștrii, după o ordine protocolară stabilită cu ocazia formării Guvernului sau a unei remanieri ministeriale, de Primul-ministru împreună cu Președintele. Conform tradiției imediat după Primul-ministru urmează Ministrul Justiției, dar nimic nu împiedică derogarea de la această tradiție.

Numărul ministerelor și atribuțiile fiecărui membru al Guvernului variază frecvent chiar și cu ocazia remanierilor ministeriale. Stabilirea acestora intră în competența guvernului și întrucât sunt decizii luate în Consiliul de Miniștrii prezidat de Președintele Republicii, este necesar acordul și semnătura acestuia.

În Spania- Guvernul se compune dintr-un președinte, dacă e cazul din vicepreședinți, din miniștrii determinați prin lege.
Președintele conduce activitatea Guvernului și coordonează funcțiile celorlalți membrii al acestuia, fără a prejudicia competența și responsabilitatea lor directă.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.