Organizarea administratiei publice

3x puncte

categorie: Drept

nota: 9.82

nivel: Facultate

Punand accent pe structura organizarii, Fayol a conturat cateva linii clare de autoritate si responsabilitate precum si modul in care se coreleaza. Fayol considera ca: fiecare angajat primeste ordine numai de la superiorul sau ierarhic sustinand astfel principiul unitatii de comanda; in orice tip de organizatie oricare angajat ar trebui sa-si cunoasca pozitia in structura organizarii, iar manage[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Organizarea administratiei publice

Punand accent pe structura organizarii, Fayol a conturat cateva linii clare de autoritate si responsabilitate precum si modul in care se coreleaza. Fayol considera ca: fiecare angajat primeste ordine numai de la superiorul sau ierarhic sustinand astfel principiul unitatii de comanda; in orice tip de organizatie oricare angajat ar trebui sa-si cunoasca pozitia in structura organizarii, iar managerul cu autoritatea sa trebuie sa-si asume si responsabilitati pentru actiunile proprii;

problemele psihologiei umane trebuie abordate ca parte intrinseca si indispensabila a organizatiei. Ideile sustinute de Fayol reprezinta rezultatul observarilor stiintifice si cercetarilor empirice, dar nu au fost demonstrate practic avand importanta totusi pentru abordarea rationala a managementului in general.III. STRUCTURA ADMINISTRATIEI PUBLICE Fiecare institutie publica are o structura proprie cu un anumit numar de compartimente in care se desfasoara activitati specifice. Aceasta structura difera de la o institutie la alta si este determinata de obiectivele pe care le are de indeplinit fiecare componenta.

Structura administratiei publice reprezinta configuratia interna si relatiile care se stabilesc intre componentele sistemului in procesul de realizare a obiectivelor. Obiectivele administratiei se stabilesc de catre organele legislative si partidele de guvernamant nu in mod arbitrar, ci in raport cu interesele economice, politice, sociale, pe care administratia trebuie sa le satisfaca.

Astfel in functie de interesele unor grupuri economice, politice, sociale restranse apar evidente deosebirile dintre diferitele sisteme administrative. Administratia de stat poate apara interesele anumitor grupuri fiind o administratie totalitara, antipopulara sau care promoveaza interesele publice generale ale entitatii in ansamblul ei, in acest caz fiind democratica.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Drept

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.