Organizarea activitatii de transport aerian

3x puncte

categorie: Economie

nota: 9.83

nivel: Facultate

Conventia pentru reprimarea capturarii ilicite a aeronavelor, semnata la Haga (16 decembrie 1970), referitoare la reprimarea capturarii ilicite de aeronave, cuprinde unele reglementari specifice, in vederea combaterii fenomenelor de raspandire, inmultire si agravare a actelor de violenta, care pot fi savarsite la bordul unei aeronave in timpul zborului, ori al unei aeronave angajate la indeplinire[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Organizarea activitatii de transport aerian

Conventia pentru reprimarea capturarii ilicite a aeronavelor, semnata la Haga (16 decembrie 1970), referitoare la reprimarea capturarii ilicite de aeronave, cuprinde unele reglementari specifice, in vederea combaterii fenomenelor de raspandire, inmultire si agravare a actelor de violenta, care pot fi savarsite la bordul unei aeronave in timpul zborului, ori al unei aeronave angajate la indeplinirea unui serviciu aerian.

Romania a aderat prin Decretul nr. 143/1972 la Conventia de la Haga (1970) si prin Decretul nr. 66/1985 la Conventia de la Montreal (1971).
• Conventia privind problemele colaborarii in domeniul activitatilor de exploatare comerciala si financiara intre intreprinderile de transport aerian, semnata la Berlin (27 octombrie 1965);Conventiile privind tarifele unice pentru pasageri si marfa, inclusiv taxele aferente serviciilor acordate aeronavelor (EAPT, EAGT), semnate la Budapesta (1 aprilie 1963).

• Conventia pentru unificarea anumitor reguli referitoare la transportul aerian international, adoptata la Montreal, la 28 mai 1999, ratificata in Romania prin O.G. nr. 107 din 31 august 2000, publicata in "Monitorul Oficial" nr. 437, din 3 septembrie 2000, privind unele modificari ale urmatoarelor conventii internationale:Conventia de la Varsovi Protocolul de la Haga Conventia de la Guadalajara Protocolul de la Guatemala City.

Organisme si organizatii internationale ale aviatiei civile
Organizatia Aviatiei Civile Internationale (OACI sau ICAO)
Infiintata in anul 1944, cu ocazia Conferintei traficului aerian de la Chicago, avand initial 54 de state membre, OACI a primit, incepand cu anul 1947, statutul de organizatie specializata in cadrul ONU pentru aviatia civila. Are sediul la Montreal (Canada) si numara in prezent peste 170 de state membre.

Scopurile acestei organizatii sunt: sa asigure dezvoltarea ordonata si sigura a aviatiei civile internationale; sa incurajeze dezvoltarea cailor aeriene, aeroporturilor si a instalatiilor de navigatie aeriana in beneficiul aviatiei civile internationale; sa evite orice discriminare intre statele contractante;sa amelioreze siguranta zborului in navigatia aeriana internationla; sa puna la dispozitia pasagerilor transporturi aeriene sigure, regulate, eficiente si economice;

Sa se asigure ca drepturile statelor contractante sunt integral respectate;sa favorizeze, in general, dezvoltarea aeronauticii civile internationale sub toate aspectele sale.Asociatia Internationala a Transporturilor Aeriene (IATA)In anul 1945, la Havana, a luat fiinta Asociatia Internationala a Transporturilor Aeriene (International Air Transport Association - IATA). Membri ai acestei asociatii sunt companiile de trasporturi aeriene internationale ale diferitelor tari.
Obiectivele urmarite de IATA se refera la:

Promovarea unui trafic aerian sigur, regulat si eficient, cultivarea relatiilor comerciale in acest domeniu, studierea si punerea in valoare a cailor de navigatie aeriana; promovarea cooperarii intre societatile de transporturi aeriene care participa direct la traficul aerian international;promovarea cooperarii cu celelalte organizatii internationale care pot contribui la buna desfasurare a transporturilor aeriene internationale.

Potrivit conditiilor de expediere ale IATA, teritoriile survolate sunt impartite in trei zone de trafic (Traffic Conference Areas), pentru fiecare zona existand o conferinta de trafic. Aceste zone sunt urmatoarele:
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.