Organizarea MG

3x puncte

categorie: Management

nota: 9.83

nivel: Facultate

Organizarea reprezinta o functie MG. Organizarea poate fi definite ca ansamblul actiunilor intreprinse in vederea utilizarii cu maximum de eficienta a resurselor materiale, umane, financiare, informationale si de timp pe care le are la dispozitie organizatia. Structurile organizatorice trebuie sa fie elastice, sa corespunda nevoilor de productie sis a permita adaptarea la schimbari.Organizarea ca [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Organizarea MG

Organizarea reprezinta o functie MG. Organizarea poate fi definite ca ansamblul actiunilor intreprinse in vederea utilizarii cu maximum de eficienta a resurselor materiale, umane, financiare, informationale si de timp pe care le are la dispozitie organizatia. Structurile organizatorice trebuie sa fie elastice, sa corespunda nevoilor de productie sis a permita adaptarea la schimbari.Organizarea ca functie MG trebuie tratata ca forma specifica a practicii umane.

Prin organizare MR contureaza structura productiei, abordeaza inzestrarea tehnica si procesele tehnologice, selectioneaza personalul si organizeaza munca acestuia. Organizarea se imparte in 2 forme principale. Organizarea procesuala si organizarea structurala. Organizarea vizeaza in principal stabilirea si realizarea obiectivelor.
Obiectivele sunt de mai multe feluri:Obiectivele fundamentale cu ajutorul carora organizatia isi contureaza principalele sale scopuri.

Obiective derivate principale care decurg din obiectivele fundamentale si sunt indeplinite de catre un numar mare de salariati care deservesc procese importante de munca.Obiective derivate secundare care decurg din obiectivele derivate principale, sunt mai concrete si se realizeaza de catre colective mai restranse.Obiective specifice cu ajutorul carora se determina lucrarile si actiunile ce pot fi utilizate pentru realizarea obiectivelor derivate.Obiectivele individuale - prin intermediul carora obiectivele specifice sunt concretizate pe salariati.

Organizarea procesuala - consta in descompunerea proceselor de munca fizica si intelectuala in elementele componente, adica in timpi, operatii, miscari insotita de analiza acestora in scopul regruparilor in functie de nivelul obiectivelor la realizarea carora participa. Organizarea procesuala este importanta deoarece contureaza, ordoneaza si antreneaza procesul de munca fizica si intelectuala ce se desfasoara in cadrul organizatiei.

Organizarea procesuala se concretizeaza in definirea functiunilor organizatiei si a componentelor acestora respective activitatile, atributiile si sarcinile. Functia se refera la MT, iar functiunea vizeaza organizatia.Functiunea organizatiei consta in ansamblul activitatilor omogene, asemanatoare sau complementare, efectuate de catre salariatii de o anumita specialitate cu utilizarea unor metode si tehnici specifice orientate spre realizarea acelorasi obiective derivate principale: functiune = indeplinirea obiectivelor derivate principale.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Management

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.