Organele Consiliului Europei

3x puncte

categorie: Diverse

nota: 7.55

nivel: Facultate

Între sesiunile la nivel ministerial si cele la nivelul delegatilor nu există diferente legale (deciziile adoptate au aceeasi valoare), ci doar la nivelul continutului si desfăsurării lor. Pentru buna desfăsurare a activitătii sale, Comitetul Ministrilor beneficiază si de sprijinul unui Secretariat. Acesta este format din 25 de membri ai Secretariatului General si condus de Secretarul Comitetului [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Organele Consiliului Europei

Între sesiunile la nivel ministerial si cele la nivelul delegatilor nu există diferente legale (deciziile adoptate au aceeasi valoare), ci doar la nivelul continutului si desfăsurării lor. Pentru buna desfăsurare a activitătii sale, Comitetul Ministrilor beneficiază si de sprijinul unui Secretariat. Acesta este format din 25 de membri ai Secretariatului General si condus de Secretarul Comitetului de Ministri.

Presedintia Comitetului Ministrilor este asigurată prin rotatie, pe o durată de sase luni, si se schimbă cu fiecare sesiune, potrivit ordinii alfabetului englez al statelor membre. Comitetul Ministrilor este organul competent să actioneze în numele Consiliului Europei. El examinează, la recomandarea Adunării Parlamentare sau din initiativă proprie, măsurile în vederea atingerii obiectivelor Consiliului, inclusiv elaborarea de conventii si acorduri, precum si adoptarea unor politici comune în diferite domenii.

Concluziile, comunicate statelor membre de către secretarul general, pot îmbrăca uneori forma unor recomandări către guverne, iar acestea pot fi invitate să comunice Comitetului actiunile întreprinse de ele ca urmare a acestor recomandări. Alteori, concluziile Comitetului pot fi exprimate sub forma unor conventii sau a unui acord, care sunt supuse ratificării de către statele membre si care angajează doar tările care le-au ratificat. Consiliul poate adopta, de asemenea, decizii definitive sub forma unor rezolutii.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT

TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.