Organe genitale interne

1x punct

categorie: Medicina

nota: 9.55

nivel: Facultate

In celula musculara de sarcina mitocondriile sunt crescute considerabil, se constata o dezvoltare moderata a aparatului Golgi si o crestere mare a reticulului endoplasmatic.Mucoasa uterina, endometrul variaza ca structura si grosime in timpul ciclului menstrual si in timpul sarcinii. Endometrul este sub dependenta hormonala stricta schimbandu-si aspectul in cursul unui ciclu menstrual cat si de-a [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Organe genitale interne

In celula musculara de sarcina mitocondriile sunt crescute considerabil, se constata o dezvoltare moderata a aparatului Golgi si o crestere mare a reticulului endoplasmatic.Mucoasa uterina, endometrul variaza ca structura si grosime in timpul ciclului menstrual si in timpul sarcinii. Endometrul este sub dependenta hormonala stricta schimbandu-si aspectul in cursul unui ciclu menstrual cat si de-a lungul vietii femeii. Ismul uterin este portiunea care face trecerea intre corp si col. In cursul sacinii devine segment inferior.

Colul uterin
Este partea inferioara a uterului, are o forma cilindrica sau trunchi de con cu o lungim intre 2 - 5 cm si o grosime de 2 cm. Segmentul vaginal proemina in vagin si se termina cu orificiul extern care la nulipare are o forma circulara iar la multipare este transversal. Colul are un orificiu intern ce se deschide in istm catre corpul uterin si un orificiu extern care se deschide in vagin. Aceste orificii sunt unite prin canalul cervical (endocolul).

Structura - colul este format din tesut conjunctiv in cea mai mare parte, fibre musculare netede in cantitate redusa si tesut elastic.Dilatatia din cursul nasterii se datoreaza disocierii fibrelor de colagen. In colul normal, proportia de fibre musculare este in jur de 10%. In colul incompetet este mult mai mare.

Ligamentele uterului
Sunt ligamentele largi, ligamentele rotunde si ligamentele uerosacrate.
Ligamentele largi - sunt doua structuri peitoneale si se intind lateral fata de uter spre peretii pelvini si impart cavitatea pelvina in doua compartimete: anterioara si posterioara.In partea antero - superioara a ligametului larg se gaseste un alt pliu peritoneal in grosimea caruia se afla ligamntul rotund.Ligamentele utero - sacrate - se intind de la fata posterioara a colului si se insera pe a doua si a treia vertebra sacrata dupa ce au inconjurat rectul. Sunt ligamentele cele mai puternice ale uterului, mentinand uterul in pozitie normala tragand colul in sus.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT

TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.