Orga de lumini

7x puncte

categorie: Fizica

nota: 10.00

nivel: Facultate

Sa vedem despre ce este vorba.
La sfarsitul celui de-al Doilea Razboi Mondial englezii au lasat in Egipt niste faruri foarte puternice cu care supravegheau cerul pentru a descoperi avioanele inamice care incercau sa se apropie de pozitiile de aparare sub acoperirea intunericului. Aceste faruri de altfel constituiau cele mai avansate mijloace de descoperire in timpul Razboiului Mondial, pe l[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Orga de lumini

Sa vedem despre ce este vorba.
La sfarsitul celui de-al Doilea Razboi Mondial englezii au lasat in Egipt niste faruri foarte puternice cu care supravegheau cerul pentru a descoperi avioanele inamice care incercau sa se apropie de pozitiile de aparare sub acoperirea intunericului. Aceste faruri de altfel constituiau cele mai avansate mijloace de descoperire in timpul Razboiului Mondial, pe langa palniile de ascultare cu care se stabilea directia din care apareau tintele.
Demontarea si transportul acestor faruri ar fi costat foarte mult armata engleza, motiv pentru care s-a hotarat sa fie lasate toate farurile la indemana oricui si sa fie demontate si furate bucata cu bucata.

Unul dintre beduini, care isi plimba camilele prin Sahara, nu se stie cum a reusit sa puna farurile in functiune, iar atunci cand fasciculele de lumina au cazut asupra piramidelor de la Ghizeh si asupra Sfinxului, impresia produsa a fost profunda asupra tuturor celor care au vazut acest spectacol. Astfel egiptenii au castigat si castiga milioane de dolari anual, aratand curiosilor cum arata piramidele si Sfinxul noaptea.Din punctul nostru de vedere aceasta descoperire este de fapt prima orga de lumini folosita vreodata de oameni. Dupa aceasta multi intreprinzatori si-au dat seama ca jocul de lumini creste confortul oamenilor si au inceput sa fie construite orgi de lumini la scara industriala.

Primele care corespundeau nevoilor foloseau amplificatoare magnetice, deoarece in acea perioada amplificatoarele electronice erau extrem de scumpe, iar elementele de executie si control erau foarte complexe.
Odata cu dezvoltarea tehnologiei, mai ales in a doua jumatate a anilor 80, cand au inceput sa fie disponibile tiristoare si tranzistoare de putere, locul amplificatoarelor magnetice a fost ocupat de amplificatoarele electronice.

Imi pun intrebarea, oare ce tanar s-ar duce la discoteca unde n-ar exista cel mai simplu joc de lumini.
In proiectul meu, incerc sa dau o rezolvare simpla si ieftina jocului de lumini prin folosirea unei orgi de lumina care sa urmareasca prin culori schimbarea sau schimbarile tonului si tonalitatii muzicii produse de interpreti . Pentru rezolvare am folosit cea mai simpla posibilitate utilizand tranzistoare si triace.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Fizica

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.