Ordin privind aprobarea procedurilor de reglementare sanitara pentru proiectele de amplasare

7x puncte

categorie: Drept

nota: 10.00

nivel: Facultate

Ministerul Sanatatii si Familiei va elabora, in termen de 180 de zile de la publicarea prezentului ordin in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, Metodologia de realizare a studiului de impact asupra sanatatii si de abilitare a institutiilor care pot efectua aceste studii. Tarifele de avizare si autorizare sanitara, avizare sanitara si notificare a substantelor si a produselor noi, precum si de[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Ordin privind aprobarea procedurilor de reglementare sanitara pentru proiectele de amplasare

Ministerul Sanatatii si Familiei va elabora, in termen de 180 de zile de la publicarea prezentului ordin in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, Metodologia de realizare a studiului de impact asupra sanatatii si de abilitare a institutiilor care pot efectua aceste studii. Tarifele de avizare si autorizare sanitara, avizare sanitara si notificare a substantelor si a produselor noi, precum si de consultanta de specialitate vor fi stabilite, prin ordin al ministrului sanatatii si familiei, in termen de 30 de zile de la data publicarii prezentului ordin in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.

La data intrarii in vigoare a prezentului ordin se abroga prevederile Ordinului ministrului sanatatii nr. 331/1999 privind aprobarea Normelor de avizare sanitara a proiectelor obiectivelor si de autorizare sanitara a obiectivelor cu impact asupra sanatatii publice, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 276 din 16 iunie 1999.
Directia generala de sanatate publica din cadrul Ministerului Sanatatii si Familiei, directiile de sanatate publica si institutele de sanatate publica vor aduce la indeplinire prevederile prezentului ordin.

Avizul sanitar si autorizatia sanitara se emit in baza Legii nr. 100/1998 privind asistenta de sanatate publica, cu respectarea atributiilor ce sunt de competenta directiilor de sanatate publica judetene si a municipiului Bucuresti, a directiilor de specialitate din cadrul ministerelor cu retea sanitara proprie, stabilite prin ordin al ministrului sanatatii si familiei.

Scopul procedurilor de reglementare sanitara pentru proiectele de amplasare, constructie, amenajare si reglementare sanitara a functionarii obiectivelor si a activitatilor desfasurate in acestea, altele decat cele supuse inregistrarii in registrul comertului, este prevenirea situatiilor care ar putea pune in pericol sanatatea publica.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Drept

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.