Orasul New York

3x puncte

categorie: Geografie

nota: 9.07

nivel: Liceu

În ciuda dificultătilor economice din anii 1970-1980, statul încă se plasează printre liderii Statelor Unite în importante sectoare precum comertul, comunicatiile si finantele.

În acord cu recensământul din 1990, New York avea 17 990 455 de locuitori fiind cea mai mare aglomeratie urbană din Statele Unie ale Americi. Geografia New-York-ului este diversă, având în componentă 7 regiu[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Orasul New York

În ciuda dificultătilor economice din anii 1970-1980, statul încă se plasează printre liderii Statelor Unite în importante sectoare precum comertul, comunicatiile si finantele.

În acord cu recensământul din 1990, New York avea 17 990 455 de locuitori fiind cea mai mare aglomeratie urbană din Statele Unie ale Americi. Geografia New-York-ului este diversă, având în componentă 7 regiuni. Clima este temperat continentală.

Numele orasului New York provine de la numele ducelui de York, care mai târziu a fost regele Angliei sub numele de Iacob al 11-lea.
Diversitatea mare a etniilor ce locuiesc in New York a dus la un ritm de viată trepidant si un mare elan creator, orasul fiind capitala culturală incontestabilă a Statelor Unite.

Existenta unor mari muzee ca Metropolitan, considerat cel mai mare muzeu din lume precum si asa-zisilor zgârie nori ca Empire State Building, până nu demult cea mai înaltă clădire din lume, fac din New York o mare atractie turistică.

De asemenea, renumele de capitală mondială financiară este pe deplin confirmat de existenta de-a lungul străzii Wall Street a sediilor celor mai puternice bănci din lume, precum si a celei mai mari burse de valori financiare mondiale.

Portul orasului confirmă încă o dată întâietatea orasului în lume fiind considerat cel mai întins si cu cel mai mare trafic de marfuri.
Un fapt inedit este marea dragoste a locuitorilor pentru acest orasul lor, pe care îl numesc cu duiosie The Big Apple „Marele Măr).
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Geografie

CAUTA REFERAT

TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.